[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 344-338 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر جوانه‌ی عدس روی فراسنجهای لیپیدی خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار اضافه‌ وزن و چاقی
زهرا اصلانی ، بیت الله علیپور ، پروین میرمیران ، زهرا بهادران ، مهدیه عباسعلیزاده
دانشگاه تبریز ، alipourb@ac.ir
چکیده:   (9519 مشاهده)

مقدمه: تاکنون تاثیر جوانه‌ی عدس روی مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار چاقی و اضافه وزن مورد بررسی قرار نگرفته، هم‌چنین مصرف جوانه غلات و حبوبات در طب سنتی ایران بسیار توصیه گردیده است. در بررسی حاضر تاثیر جوانه عدس روی چربی‌های خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 مبتلا به چاقی و اضافه وزن مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: 39 بیمار به طور تصادفی در دو گروه جوانه عدس و کنترل قرار گرفتند. تمام آزمودنی‌ها داروهای خود را مصرف می­کردند و افراد در گروه جوانه عدس در کنار داروهای خود، روزانه 60 گرم جوانه عدس به مدت 8 هفته مصرف نمودند. در ابتدا و انتهای پژوهش چربی‌های خون (کلسترول تام، تری‌گلیسرید، کلسترول-LDL و کلسترول-HDL) و قند خون ناشتا اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: نمایه‌ی آتروژنیک بعد از 8 هفته در افراد گروه جوانه عدس کاهش یافت (07/0P<). میزان افزایش کلسترول-HDL و کلسترول-LDL در گروه جوانه عدس در مدت 8 هفته مداخله معنی­دار بود. در پایان بررسی 22% افزایش در میزان تری‌گلیسرید افراد گروه کنترل دیده شد، در حالی‌که میزان تری‌گلیسرید در افراد گروه جوانه عدس 5/4% کاهش داشت. این یافته‌ها تاثیرات جوانه عدس را در پیشگیری از بیماری‌های قلبی تاکید می‌نماید. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد مصرف جوانه­ عدس با تاثیرات مطلوبی که روی ترکیب چربی‌های خون دارد، می­تواند خطر بیماری‌های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مبتلا به چاقی و اضافه وزن کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، چربی‌های خون، جوانه عدس
متن کامل [PDF 315 kb]   (2024 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/3/29 | پذیرش: 1393/7/15 | انتشار: 1393/10/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

aslani Z, alipopr B, mirmiran P, bahadoran Z, abbassalizade M. Effect of Lentil Sprouts on Lipid Profile and Blood Fasting Glucose in Overweight and Obese Patients with Type 2 Diabetes. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2015; 16 (5) :338-344
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1748-fa.html

اصلانی زهرا، علیپور بیت الله، میرمیران پروین، بهادران زهرا، عباسعلیزاده مهدیه. بررسی اثر جوانه‌ی عدس روی فراسنجهای لیپیدی خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار اضافه‌ وزن و چاقی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (5) :338-344

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1748-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645