بررسی اثر جوانهی عدس روی فراسنجهای لیپیدی خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار اضافه وزن و چاقی
|
زهرا اصلانی، بیت الله علیپور، پروین میرمیران، زهرا بهادران، مهدیه عباسعلیزاده |
دانشگاه تبریز ، alipourb@ac.ir |
|
چکیده: (9299 مشاهده) |
مقدمه: تاکنون تاثیر جوانهی عدس روی
مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار چاقی و اضافه وزن مورد بررسی قرار نگرفته، همچنین
مصرف جوانه غلات و حبوبات در طب سنتی ایران بسیار توصیه گردیده است. در بررسی حاضر
تاثیر جوانه عدس روی چربیهای خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2
مبتلا به چاقی و اضافه وزن مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: 39 بیمار
به طور تصادفی در دو گروه جوانه عدس و کنترل قرار گرفتند. تمام آزمودنیها داروهای
خود را مصرف میکردند و افراد در گروه جوانه عدس در کنار داروهای خود، روزانه 60
گرم جوانه عدس به مدت 8 هفته مصرف نمودند. در ابتدا و انتهای پژوهش چربیهای خون
(کلسترول تام، تریگلیسرید، کلسترول-LDL و کلسترول-HDL) و قند خون
ناشتا اندازهگیری شد. یافتهها: نمایهی آتروژنیک بعد از 8 هفته در افراد
گروه جوانه عدس کاهش یافت (07/0P<). میزان افزایش کلسترول-HDL و کلسترول-LDL در
گروه جوانه عدس در مدت 8 هفته مداخله معنیدار بود. در پایان بررسی 22% افزایش در
میزان تریگلیسرید افراد گروه کنترل دیده شد، در حالیکه میزان تریگلیسرید در
افراد گروه جوانه عدس 5/4% کاهش داشت. این یافتهها تاثیرات جوانه عدس را در پیشگیری
از بیماریهای قلبی تاکید مینماید. نتیجهگیری: یافتهها نشان داد مصرف
جوانه عدس با تاثیرات مطلوبی که روی ترکیب چربیهای خون دارد، میتواند خطر
بیماریهای قلبی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مبتلا به چاقی و اضافه وزن کاهش
دهد. |
|
واژههای کلیدی: دیابت، چربیهای خون، جوانه عدس |
|
متن کامل [PDF 315 kb]
(1968 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1393/3/29 | پذیرش: 1393/7/15 | انتشار: 1393/10/21
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|