[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 15، شماره 6 - ( 12-1392 ) ::
جلد 15 شماره 6 صفحات 537-527 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن
سمانه السادات بحرالعلومی ، فرزاد شیدفر ، شیما جزایری ، ترنگ تقوایی
دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، farzadshidfar@yahoo.com
چکیده:   (11064 مشاهده)

مقدمه: اختلال‌های متابولیک مانند اختلال‌های چربی خون و مقاومت به انسولین با پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط بوده و زمینه‌ساز مشکلات قلبی ـ عروقی که رایج‌ترین دلیل مرگ و میر این بیماران است، می‌باشد. مقدار و ترکیب چربی رژیم غذایی عاملی موثر بر سطح قند و چربی خون است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات روغن زیتون بکر بر شاخص‌های قند و لیپید سرم بیماران NAFLD دارای رژیم کاهش وزن بود. مواد و روش‌ها: کارآزمایی بالینی تصادفی حاضر روی 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 12 هفته انجام شد. ابتدا بیماران به شکل تصادفی به دو گروه الف (دریافت کننده‌ی 20% انرژی مورد نیاز روزانه از روغن زیتون بکر) و گروه ب (دریافت‌کننده‌ی روغن مصرفی معمول خود) تقسیم شدند. ارزیابی خوراک، اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی و سطح سرمی قند و چربی‌های خون در حالت ناشتا در شروع و پایان هفته‌ی دوازدهم انجام شد. یافته‌ها: در پایان پژوهش، مصرف روغن زیتون بکر در مقایسه با روغن دریافتی معمول منجر به کاهش معنی‌دار در میانگین غلظت سرمی تری‌گلیسرید و نسبت تری‌گلیسرید به کلسترول ـ HDL (به عنوان شاخص آتروژنی و پیشگویی‌کننده‌ی قوی ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی) گردید (05/0>P). نتیجه‌گیری: جایگزینی روغن زیتون بکر به عنوان بخشی از چربی غذای روزانه در بیماران NAFLD در کنار کاهش وزن اندک، می‌تواند در درمان و پیشگیری از عوارض قلبی این بیماری موثر باشد.

واژه‌های کلیدی: کبد چرب غیر الکلی، قند ناشتای سرم، لیپیدهای سرم، روغن زیتون بکر
متن کامل [PDF 346 kb]   (2957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/5/25 | پذیرش: 1392/7/17 | انتشار: 1392/12/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrololumi S S, Shidfar F, Jazayeri S, taghvaie T. The Effects of Virgin Olive Oil-Rich Diet on Fasting Serum Glucose and Lipid Profile in non alcoholic Fatty Liver Patients with Weight Loss Diet . Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2014; 15 (6) :527-537
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1588-fa.html

بحرالعلومی سمانه السادات، شیدفر فرزاد، جزایری شیما، تقوایی ترنگ. بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1392; 15 (6) :527-537

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1588-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 6 - ( 12-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645