[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 15، شماره 3 - ( 7-1392 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 252-244 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف مغزها با شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن: یک مطالعه‌ی اپیدمیولوژیک
سهیلا میرزائیان ، احمد اسماعیل زاده ، بهرام رشیدخانی
شهیدبهشتی ، b_rashidkhani@sbmu.ac.ir
چکیده:   (9331 مشاهده)

مقدمه: یکی از سالم‌ترین گروه‌های غذایی مغزها می‌باشند، اما همیشه به سبب محتوای چربی و انرژی بسیار زیاد، مصرف آن‌ها به منظور کنترل وزن حذف یا محدود شده ‌است، پژوهش حاضر به بررسی ارتباط مصرف مغزها و چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن پرداخت. مواد و روش‌ها: در پژوهش مقطعی حاضر 550 نفر دختر نوجوان 18-15 ساله از دبیرستان‌های دخترانه شهر نجف‌آباد به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. داده‌های تن‌سنجی به روش استاندارد اندازه‌گیری گردید. دریافت مغز و دیگر داده‌های تغذیه‌ای توسط پرسش‌نامه‌ی FFQ نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت بدنی توسط پرسش‌نامه‌ی IPAQ و داده‌های زمینه‌ای توسط پرسش‌نامه‌ی کتبی اندازه‌گیری شدند. به منظور ارزیابی چاقی شکمی از صدک 75 دور کمر نوجوانان ایرانی استفاده شد. چاقی و اضافه وزن با استفاده از حدود مرزی (IOTF) تعریف شدند. یافته‌ها: شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن به ترتیب 9/48% و 7/25% بود. میانگین مصرف مغزها در این جامعه 36/22 گرم در روز، و میانه مصرف 35/10 گرم در روز بود. پس از تعدیل عوامل مخدوش‌کننده، افرادی که در بالاترین چارک مصرف مغز قرار داشتند، شانس کم‌تری به منظور بروز چاقی و اضافه وزن (نسبت شانس 25/0 و فاصله اطمینان 95%: 54/0 تا 11/0) و چاقی شکمی (نسبت شانس 43/0 و فاصله اطمینان 95%: 84/0 تا 22/0) در مقایسه با افراد پایین‌ترین چارک داشتند. نتیجه‌گیری: مصرف بیشتر مغزها با کاهش خطر چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن همراه است. یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد مغزها یکی از اجزا مهم رژیم غذایی از دید کنترل وزن و چاقی شکمی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: مغزها، چاقی و چاقی اضافه وزن، چاقی شکمی، مطالعه اپیدمیولوژی
متن کامل [PDF 313 kb]   (2848 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/10/23 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaeian S, Esmaillzadeh A, Rashidkhani B. Association Between Nuts Consumption and Abdominal Obesity, Overweight and Obesity in Female Adolescents: An Epidemiological Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 15 (3) :244-252
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1493-fa.html

میرزائیان سهیلا، اسماعیل زاده احمد، رشیدخانی بهرام. ارتباط مصرف مغزها با شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن: یک مطالعه‌ی اپیدمیولوژیک. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1392; 15 (3) :244-252

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1493-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 3 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645