بررسی تأثیر مصرف روی خوراکی در افزایش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک
|
دکتر زهره کرمیزاده ، دکتر سارا کاشف |
|
|
چکیده: (26731 مشاهده) |
کمبود روی از علل کاهش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک میباشد. در این تحقیق 20 نوجوان دیابتی در سنین 15-11 سالگی که از نظر قد و وزن زیر صدک پنجم بودند و هنوز صفات ثانویه جنسی در آنها ظاهر نشده بود، جهت بررسی اثر مصرف روی در رشد وزنی و قدی انتخاب گردیدند. این کودکان بیماری زمینهای دیگری از جمله عفونت ادراری و کمکاری غده تیروئید نداشتند. این بیماران بصورت تصادفی به دو گروه 10 نفری تقسیم شدند. به 10 نفر از آنها شربت سولفات روی به میزان 25 میلیگرم در روز بصورت خوراکی به مدت 6 ماه تجویز شد و 10 نفر دیگر به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. قد، وزن، قندخون و HbA1C بیماران در شروع و سپس هر 3 ماه اندازهگیری گردید. متوسط قندخون و HbA1C در هر دو گروه در ابتدای بررسی بترتیب mg/dL 30±150 و 4/3±7/6% بود. سه ماه و شش ماه بعد از شروع بررسی، میزان قند و HbA1C به صورت زیر بود: mg/dL28±140 و 2±7% وmg/dL 25±158 و 8/3±4/6%. با استفاده از فرمول SDS سرعت افزایش وزن و قد در هر گروه سنی محاسبه گردید. مقایسه گروه مصرفکننده روی و گروه شاهد نشان دهنده تأثیر مثبت روی بر سرعت افزایش وزن و قد در گروه مصرفکننده روی بود (001/0P<). بنابراین مصرف روی خوراکی در کودکان دیابتی که از نظر قد و وزن زیر صدک پنجم میباشند، پیشنهاد میگردد. |
|
واژههای کلیدی: دیابت نوع یک، روی، رشد، SDS |
|
متن کامل [PDF 229 kb]
(10054 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1385/8/25 | انتشار: 1380/3/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|