[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1219
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 11، شماره 3 - ( 6-1388 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 329-323 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف خوراکی سر شاخه‌ی گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز، چربی‌‌های سرم و حفاظت سلول‌‌های بتا در موش صحرایی دیابتی
رضا صداقت ، مهرداد روغنی ، محسن زارعی
، mehjour@yahoo.com
چکیده:   (16312 مشاهده)

مقدمه: کاهش سطح گلوکز و لیپید‌های سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. در مطالعه‌ی حاضر، اثر مصرف خوراکی سرشاخه‌ی زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپید‌های سرم و تراکم سلول‌‌های بتا در موش‌‌های صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روش‌ها: موش‌‌های صحرایی نر نژاد NMRI (تعداد = 32) به چهار گروه شاهد، شاهد درمان شده با گیاه، دیابتی و دیابتی درمان شده با گیاه تقسیم‌بندی شدند. دو گروه درمان شده از غذای موش حاوی 25/6% گیاه به مدت 6 هفته بدون محدودیت استفاده نمودند. برای دیابتی نمودن موش‌‌ها از استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز و داخل صفاقی به غلظت 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن حیوان استفاده شد. غلظت گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و HDL-C سرم قبل از بررسی و در هفته‌‌های سوم و ششم پس از بررسی اندازه‌گیری شد. به علاوه، تراکم سلول‌‌های بتا در جزایر لانگرهانس در چهار گروه با استفاده از روش رنگ‌آمیزی گومری منوکروم بررسی شد. یافته‌ها: در گروه دیابتی درمان شده با گیاه، غلظت گلوکز سرم به طور معنی‌دار در هفته‌‌های سوم و ششم کمتر از گروه دیابتی بود (05/0p<). سطح سرمی کلسترول تام، تری‌گلیسرید، و HDL-C در گروه دیابتی درمان شده در همین هفته‌‌ها تفاوت معنی‌دار را در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. از طرف دیگر، درمان موش‌‌های دیابتی با گیاه کاهش معنی‌دار غلظت LDL-C را در مقایسه با گروه دیابتی به همراه داشت (05/0p<). از نظر بافت‌شناسی نیز در موش‌‌های دیابتی، تعداد متوسط سلول‌‌های بتا در هر جزیره کاهش معنی‌دار نشان‌داد و درمان با گیاه نیز تغییری در گروه دیابتی ایجاد ننمود. نتیجه‌گیری: مصرف خوراکی زالزالک در مدل تجربی دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL-C سرم می‌شود.

واژه‌های کلیدی: زالزالک، گلوکز، لیپید، سلول بتا، دیابت قندی
متن کامل [PDF 488 kb]   (4145 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1388/8/4 | انتشار: 1388/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sedaqat R, Roghani M, Zarei M. Effects of Oral Crataegus SPP Branchlet on Serum Concentration of Glucose and Lipid and Protection of Beta Cells in Diabetic Rats. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2009; 11 (3) :323-329
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-816-fa.html

صداقت رضا، روغنی مهرداد، زارعی محسن. اثر مصرف خوراکی سر شاخه‌ی گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز، چربی‌‌های سرم و حفاظت سلول‌‌های بتا در موش صحرایی دیابتی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1388; 11 (3) :323-329

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-816-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 11، شماره 3 - ( 6-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645