:: جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 25-18 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر 8 هفته تمرینات ترکیبی همراه با مصرف مکمل‌های امگا 3 و ال کارنتین بر سطح سرمی ویسفاتین در زنان دیابتی نوع 2
معصومه قربانی ، علی حسنی ، عادل دنیایی ، مهناز قدیری
داشگاه صنعتی شاهرود ، m.ghorbani1353@yahoo.com
چکیده:   (10204 مشاهده)

مقدمه: ویسفاتین عامل دیابتوژنوتیک و تنظیم‌کننده سیستم ایمنی است که در پاتوفیزیولوژی مقاومت به انسولین در افراد چاق و مبتلا به دیابت نوع 2 نقش دارد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته تمرینات ترکیبی همراه با مصرف مکمل‌های امگا 3 وال کارنتین بر سطح سرمی ویسفاتین در زنان دیابتی نوع 2 بود. مواد و روش‌ها: این تحقیق نیمه تجربی، شامل پیش‌آزمون و پس‌آزمون روی 5 گروه تجربی و یک گروه شاهد انجام شد. آزمودنی‌ها زنان دیابتی نوع 2، با میانگین سنی 6/1±52/7 سال و نمایه‌ی توده‌ی بدنی 4/35±29/82کیلوگرم/مترمربع بودند که به‌صورت تصادفی به 6 گروه10 نفری: 1- تمرین +دارونما، 2- تمرین +مکمل امگا 3، 3- تمرین + مکمل ال کارنتین، 4- تمرین + مکمل امگا3 + ال کارنتین، 5- مکمل امگا3 + ال کارنتین و 6- گروه شاهد تقسیم شدند. گروه مکمل امگا 3، روزانه 2000 میلی‌گرم امگا 3 و گروه ال کارنتین هم 500 میلی‌گرم ال کارنتین مصرف کردند. تمرینات شامل 3 جلسه در هفته و هر جلسه 30  دقیقه تمرین هوازی با شدت 60-70 درصد حداکثر ضربان قلب و40-30 دقیقه تمرین مقاومتی دایره‌ای با شدت 60 درصد یک تکرار بیشینه بود. یافته‌ها: آزمون تی همبسته (درون گروهی) نشان داد سطح سرمی ویسفاتین در گروه‌های 3، 4 و 5 ( 0/01p≤گلوکز ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه‌های 1، 2، 4 و 5 (0/001p≤) و انسولین هم در گروه 5 کاهش معنی‌داری یافته است (0/02p≤). در مقایسه‌ی بین گروهی تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (0/05P>). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می‌رسد، تمرینات ترکیبی و مصرف هم‌زمان مکمل‌های امگا 3 و ال کارنتین، محرک مناسبی برای کاهش سطح ویسفاتین و کاهش عوامل خطر در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 هستند.

واژه‌های کلیدی: تمرینات ترکیبی، مکمل امگا3، مکمل ال کارنتین، ویسفاتین، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 352 kb]   (1988 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ورزش
دریافت: 1395/11/7 | پذیرش: 1396/2/17 | انتشار: 1396/3/20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها