[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 17، شماره 1 - ( 3-1394 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 23-32 برگشت به فهرست نسخه ها
نوشیدنی‌های شیرین و خطر چاقی و عوامل خطر قلبی ـ عروقی مرتبط با آن در بزرگسالان تهرانی
هانیه السادات اجتهد، پونه انگورانی، دکتر پروین میرمیران، سعید صادقیان شریف، دکتر فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درون ریز، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، parvin.mirmiran@gmail.com
چکیده:   (5676 مشاهده)

مقدمه: چاقی از مشکلات بزرگ سلامت جهانی است که با افزایش  میزان شیوع بیماری‌های غیر واگیر از جمله اختلالات قلبی ـ عروقی در ارتباط است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین با وضعیت وزن، دور کمر، تری‌گلیسرید، کلسترول HDL و فشار خون در بزرگسلان تهرانی به انجام رسید. مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی حاضر بر روی 5852 زن و مرد 70-19 ساله که در مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران (سال90-1388) شرکت کرده بودند، انجام گرفت. اطلاعات دموگرافیک، تن‌سنجی، بیوشیمیایی از قبیل تری‌گلیسرید و کلسترول HDL و فشار خون اندازه‌گیری و مورد ارزیابی قرار گرفت. دریافت نوشیدنی‌های شیرین اعم از نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های صنعتی با استفاده از یک پرسش‌نامه معتبر تکرر مصرف مواد غذایی اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: میانگین نوشیدنی‌های شیرین دریافتی در کل جمعیت 8/77±9/48 گرم در روز بود. پس از تعدیل برای تمام متغیرهای مخدوش­کننده احتمالی، ارتباط معنی‌داری بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین با نمایه توده بدنی، دور کمر، تری‌گلیسرید، کلسترولHDL و فشار خون در چهارمین چارک مورد مطالعه مشاهده شد. در افراد مورد مطالعه در بالاترین چارک در مقایسه با پایین­ترین چارک نوشیدنی‌های شیرین دریافتی، شانس چاقی عمومی 25% (50/1-02/1 :CI 95% و25/1:OR)، چاقی شکمی 37% (64/1-15/1:CI 95% و 37/1:OR)، کلسترولHDL  پایین 22% (44/1-04/1:CI 95% و 22/1:OR) و فشارخون بالا 32% (61/1-08/1:CI 95% و 32/1:OR) بالاتر بود. نتیجه‌گیری: دریافت بیشتر نوشیدنی‌های شیرین با خطر بیشتر چاقی و عوامل خطر قلبی ـ عروقی مرتبط با آن در بزرگسالان همراه بود.

واژه‌های کلیدی: نوشیدنی‌های شیرین، چاقی، عوارض قلبی ـ عروقی، مطالعه قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 348 kb]   (1295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ejtahed H, Angoorani P, Mirmiran P, Sadeghian-Sharif S, Azizi F. Sugar-sweetened Beverages and Risk of Obesity and its Related Cardiovascular Risk Factors in Iranian Adults. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2015; 17 (1) :23-32
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1853-fa.html

اجتهد هانیه السادات، انگورانی پونه، میرمیران پروین، صادقیان شریف سعید، عزیزی فریدون. نوشیدنی‌های شیرین و خطر چاقی و عوامل خطر قلبی ـ عروقی مرتبط با آن در بزرگسالان تهرانی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1394; 17 (1) :23-32

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1853-fa.html



جلد 17، شماره 1 - ( 3-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3977