[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1240
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 195 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 17، شماره 1 - ( 3-1394 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 32-23 برگشت به فهرست نسخه ها
نوشیدنی‌های شیرین و خطر چاقی و عوامل خطر قلبی ـ عروقی مرتبط با آن در بزرگسالان تهرانی
هانیه السادات اجتهد ، پونه انگورانی ، پروین میرمیران ، سعید صادقیان شریف ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درون ریز، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، parvin.mirmiran@gmail.com
چکیده:   (9532 مشاهده)

مقدمه: چاقی از مشکلات بزرگ سلامت جهانی است که با افزایش  میزان شیوع بیماری‌های غیر واگیر از جمله اختلالات قلبی ـ عروقی در ارتباط است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین با وضعیت وزن، دور کمر، تری‌گلیسرید، کلسترول HDL و فشار خون در بزرگسلان تهرانی به انجام رسید. مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی حاضر بر روی 5852 زن و مرد 70-19 ساله که در مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران (سال90-1388) شرکت کرده بودند، انجام گرفت. اطلاعات دموگرافیک، تن‌سنجی، بیوشیمیایی از قبیل تری‌گلیسرید و کلسترول HDL و فشار خون اندازه‌گیری و مورد ارزیابی قرار گرفت. دریافت نوشیدنی‌های شیرین اعم از نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های صنعتی با استفاده از یک پرسش‌نامه معتبر تکرر مصرف مواد غذایی اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: میانگین نوشیدنی‌های شیرین دریافتی در کل جمعیت 8/77±9/48 گرم در روز بود. پس از تعدیل برای تمام متغیرهای مخدوش­کننده احتمالی، ارتباط معنی‌داری بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین با نمایه توده بدنی، دور کمر، تری‌گلیسرید، کلسترولHDL و فشار خون در چهارمین چارک مورد مطالعه مشاهده شد. در افراد مورد مطالعه در بالاترین چارک در مقایسه با پایین­ترین چارک نوشیدنی‌های شیرین دریافتی، شانس چاقی عمومی 25% (50/1-02/1 :CI 95% و25/1:OR)، چاقی شکمی 37% (64/1-15/1:CI 95% و 37/1:OR)، کلسترولHDL  پایین 22% (44/1-04/1:CI 95% و 22/1:OR) و فشارخون بالا 32% (61/1-08/1:CI 95% و 32/1:OR) بالاتر بود. نتیجه‌گیری: دریافت بیشتر نوشیدنی‌های شیرین با خطر بیشتر چاقی و عوامل خطر قلبی ـ عروقی مرتبط با آن در بزرگسالان همراه بود.

واژه‌های کلیدی: نوشیدنی‌های شیرین، چاقی، عوارض قلبی ـ عروقی، مطالعه قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 348 kb]   (2361 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/10/1 | پذیرش: 1394/1/17 | انتشار: 1394/3/5
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ejtahed H, Angoorani P, Mirmiran P, Sadeghian-Sharif S, Azizi F. Sugar-sweetened Beverages and Risk of Obesity and its Related Cardiovascular Risk Factors in Iranian Adults. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2015; 17 (1) :23-32
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1853-fa.html

اجتهد هانیه السادات، انگورانی پونه، میرمیران پروین، صادقیان شریف سعید، عزیزی فریدون. نوشیدنی‌های شیرین و خطر چاقی و عوامل خطر قلبی ـ عروقی مرتبط با آن در بزرگسالان تهرانی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1394; 17 (1) :23-32

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1853-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 1 - ( 3-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660