[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 4، شماره 1 - ( بهار 1381 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 9-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط عادات غذایی با قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو
نازیلا کسائیان، بدرالملوک فرقانی، بابک فقیه ایمانی، دکتر مهرداد حسین‌پور، دکتر مسعود امینی
، emrc@mui.ac.ir
چکیده:   (30498 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی عادات غذایی بیماران دیابتی نوع دو مراجعه‌کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان و ارتباط این عادات با میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله انجام گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی ـ‌ تحلیلی با روش نمونه‌گیری آسان بر روی افراد دیابتی نوع دو بالای 30 سال مراجعه‌کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان انجام شد. از افراد شرکت‌کننده در مطالعه، پرسشنامه استاندارد عادات غذایی توسط کارشناس تغذیه در بدو ورود به مرکز تحقیقات تکمیل شد. بر اساس این پرسشنامه، 34 ماده غذایی بر اساس دفعات مصرف در سه گروه: بیش از 3 بار در هفته، 3-1 بار در هفته و کمتر از یک بار در هفته جای گرفتند. برای هر بیمار آزمایش‌های بیوشیمیایی قند خون ناشتا (FBS) و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های تحلیل عاملی، رگرسیون چند متغیره و آزمون t استفاده گردید و 05/0p< معنی‌دار تلقی شد. یافته‌ها: از بین 90 بیمار دیابتی که پرسشنامه عادات غذایی را تکمیل کردند، 86 نفر (31 مرد و 55 زن) که اطلاعات آنها کامل بود، انتخاب شدند. نتایج نشان ‌داد که مصرف سبزی‌ها با FBS و HbA1c ارتباط معکوس و مصرف میوه‌های تازه با HbA1c رابطه معکوس دارد. از سوی دیگر گوشت گوسفند، گوشت گوساله، سیب‌زمینی، دنبه و ساکارز (قند، شکر، پولکی) با FBS رابطه مستقیم دارند. نتیجه‌گیری: از نتایج این مطالعه چنین استفاده می‌شود که میوه‌ها و سبزی‌ها در کنترل بیماری دیابت و جلوگیری از عوارض این بیماری سودمند بوده گوشت‌های قرمز، سیب‌زمینی، دنبه و ساکارز قند خون ناشتا را بالا می‌برند؛ بنابراین، به نظر می‌رسد باید بیماران دیابتی را به مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها تازه ترغیب کرد و از مصرف زیاد گوشت‌های قرمز، سیب‌زمینی، دنبه و ساکارز منع نمود.
واژه‌های کلیدی: عادات غذایی، دیابت، قندناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله
متن کامل [PDF 244 kb]   (4784 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۸۵/۸/۳۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kasaeyan N, Forghani B, Faghih Imani B, Hoseinpour M, Amini M. The relationship between food habits and fasting blood sugar and glycosylated hemoglobin in (type 2) diabetics . Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2002; 4 (1) :9-13
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-173-fa.html

نازیلا کسائیان ، بدرالملوک فرقانی ، بابک فقیه ایمانی ، دکتر مهرداد حسین‌پور ، دکتر مسعود امینی . بررسی ارتباط عادات غذایی با قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1381; 4 (1) :9-13

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-173-fa.html



جلد 4، شماره 1 - ( بهار 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3961