:: جلد 15، شماره 4 - ( 9-1392 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 351-340 برگشت به فهرست نسخه ها
گروه‌های غذایی، شاخص‌های التهابی و سندرم متابولیک در بزرگسالان
سمیه حسین‌پور نیازی ، پروین میرمیران ، هانیه السادات اجتهد ، کبری ناخدا ، فریدون عزیزی
گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، parvin.mirmiran@gmail.com
چکیده:   (11449 مشاهده)

مقدمه: وضعیت التهابی به عنوان یکی از عوارض سندرم متابولیک شناخته شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط گروه­های غذایی با شاخص­های التهابی و سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود. مواد و روش‌ها: روش مطالعه‌ی حاضر به صورت مورد ـ شاهدی بود که در آن 80 فرد مبتلا به سندرم متابولیک و 160 فرد فاقد سندرم متابولیک به ترتیب به عنوان گروه­های مورد و شاهد بررسی شدند. بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بر اساس معیار ATP III شناسایی و شاخص­های تن­سنجی، بیوشیمی، فشارخون و نیز شاخص­های التهابی در آن­ها اندازه­گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون‌های آماری logistic regression و linear regression انجام گرفت. یافته­ها: دریافت حبوبات، میوه­ها، لبنیات و گوشت قرمز رابطه‌ی معکوس معنی­دار و سبزی­های نشاسته­ای رابطه‌ی مستقیم معنی­داری را با سندرم متابولیک نشان داد. پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­کننده، تنها رابطه بین دریافت حبوبات، میوه­ها و لبنیات معنی­دار باقی ماند. خطر سندرم متابولیک در بالاترین چارک دریافت حبوبات و میوه­ها 60% کمتر از پایین­ترین چارک دریافت، پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­کننده بود. هم­چنین افرادی که در بالاترین چارک دریافت لبنیات قرار داشتند، 40% شانس کمتری برای ابتلا به سندرم متابولیک در مقایسه با افراد در پایین­ترین چارک دریافت دارا بودند. غلظت hsCRP سرم در بالاترین چارک دریافت میوه­ها، حبوبات و لبنیات به طور معنی­داری کمتر از پایین­ترین چارک دریافت این گروه­های غذایی، پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­کننده بود. نتیجه­گیری: دریافت میوه، لبنیات و حبوبات با سندرم متابولیک و غلظت hsCRP سرم رابطه‌ی معکوسی دارد.

واژه‌های کلیدی: سندرم متابولیک، گروه‌های غذایی، التهاب
متن کامل [PDF 338 kb]   (3699 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/2/2 | پذیرش: 1392/4/9 | انتشار: 1392/9/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 4 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها