:: جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 18-25 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2
زهرا بهادران، دکتر پروین میرمیران، دکتر جواد مهتدی نیا، دکتر مهدی هدایتی، دکتر نزهت شاکری، دکتر فرهاد حسین پناه، دکتر فریدون عزیزی
، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (31937 مشاهده)

مقدمه: پژوهش کنونی با هدف بررسی اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 طراحی و اجرا شد. مواد و روش‌ها: 63 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به‌طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند: 1) 10 گرم در روز پودر جوانه‌ی بروکلی (21نفر)، 2) 5 گرم در روز پودر جوانه‌ی بروکلی (22 نفر)، 3) شاهد 5 گرم در روز دارونما (20 نفر). قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری‌گلیسرید، کلسترولLDL-، کلسترولHDL-، قبل و در پایان هفته‌ی چهارم مداخله اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در پایان هفته‌ی چهارم پودر جوانه‌ی بروکلی موجب 5/13% کاهش معنی‌دار تری‌گلیسرید سرم در گروه 1، در مقایسه با گروه شاهد گردید (01/0>P). میانگین غلظت کلسترولHDL- در پایان هفته‌ی چهارم در گروه 1 به‌‌طور معنی‌دار بالاتر از گروه 2 و گروه شاهد بود (01/0>P). نمایه‌ی آتروژنیک پلاسما در گروه 1 در پایان مدت مداخله 26% کاهش داشت (05/0>P). 6/19% و 12% کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا و 5/16% و 2/12% کاهش معنی‌دار کلسترول تام در پایان هفته‌ی چهارم در گروه 1 و 2 در مقایسه با ابتدای مطالعه مشاهده شد. نسبت‌های کلسترول تام به کلسترولHDL- و کلسترولLDL- به کلسترولHDL- در گروه 1 در پایان هفته‌ی چهارم 3/12% و 6/10% کاهش معنی‌دار داشت (05/0>P). نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد پودر جوانه‌ی بروکلی می‌تواند در بهبود غلظت چربی‌های خون در بیماران دیابتی تاثیر مثبت داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، غلظت چربی‌های خون، جوانه‌ی بروکلی
متن کامل [PDF 296 kb]   (1907 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۸۹/۷/۲۶


XML   English Abstract   Print



جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها