[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1255
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 25-18 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2
زهرا بهادران ، پروین میرمیران ، جواد مهتدی نیا ، مهدی هدایتی ، نزهت شاکری ، فرهاد حسین پناه ، فریدون عزیزی
، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (35585 مشاهده)

مقدمه: پژوهش کنونی با هدف بررسی اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 طراحی و اجرا شد. مواد و روش‌ها: 63 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به‌طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند: 1) 10 گرم در روز پودر جوانه‌ی بروکلی (21نفر)، 2) 5 گرم در روز پودر جوانه‌ی بروکلی (22 نفر)، 3) شاهد 5 گرم در روز دارونما (20 نفر). قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری‌گلیسرید، کلسترولLDL-، کلسترولHDL-، قبل و در پایان هفته‌ی چهارم مداخله اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در پایان هفته‌ی چهارم پودر جوانه‌ی بروکلی موجب 5/13% کاهش معنی‌دار تری‌گلیسرید سرم در گروه 1، در مقایسه با گروه شاهد گردید (01/0>P). میانگین غلظت کلسترولHDL- در پایان هفته‌ی چهارم در گروه 1 به‌‌طور معنی‌دار بالاتر از گروه 2 و گروه شاهد بود (01/0>P). نمایه‌ی آتروژنیک پلاسما در گروه 1 در پایان مدت مداخله 26% کاهش داشت (05/0>P). 6/19% و 12% کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا و 5/16% و 2/12% کاهش معنی‌دار کلسترول تام در پایان هفته‌ی چهارم در گروه 1 و 2 در مقایسه با ابتدای مطالعه مشاهده شد. نسبت‌های کلسترول تام به کلسترولHDL- و کلسترولLDL- به کلسترولHDL- در گروه 1 در پایان هفته‌ی چهارم 3/12% و 6/10% کاهش معنی‌دار داشت (05/0>P). نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد پودر جوانه‌ی بروکلی می‌تواند در بهبود غلظت چربی‌های خون در بیماران دیابتی تاثیر مثبت داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، غلظت چربی‌های خون، جوانه‌ی بروکلی
متن کامل [PDF 296 kb]   (2878 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1389/7/26 | انتشار: 1390/2/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahadoran Z, Mirmiran P, Mohtadinia J, Hedayati M, Shakeri N, Hosseinpanah ّ et al . Effects of Broccoli Sprout Powder on Fasting Serum Glucose and Lipid Profiles in Type 2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2011; 13 (1) :18-25
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1042-fa.html

بهادران زهرا، میرمیران پروین، مهتدی نیا جواد، هدایتی مهدی، شاکری نزهت، حسین پناه فرهاد و همکاران.. اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1390; 13 (1) :18-25

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1042-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4692