مصرف مکملهای تغذیهای در بزرگسالان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی- درمانی مناطق مختلف غرب تهران
|
شهاندخت نجم آبادی ، مرضیه نجومی |
، najmabad@iums.ac.ir |
|
چکیده: (33295 مشاهده) |
مقدمه: در این مطالعه فراوانی مصرف انواع مکمل های تغذیه ای در سال 1386 در جمعیت بزرگسال مراجعهکننده به مراکز بهداشتی- درمانی مناطق مختلف غرب تهران (تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران) بررسی و تعیین شد. مواد و روشها: در این مطالعهی توصیفی- مقطعی، 1004 فرد بزرگسال (با سن بالاتر از 18 سال)، به روش نمونهگیری چندمرحله ای (multi stage به طور تصادفی از مراجعهکنندگان به 10 مرکز بهداشتی- درمانی واقع در مناطق غرب تهران مورد بررسی قرار گرفتند. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامهی تخصصی انجام شد. یافته ها: 42% جمعیت مورد مطالعه در سال 1386 از یکی از انواع مکمل های تغذیه ای استفاده میکردند (زنان 7/88% و مردان 3/11%) اختلاف آماری معنی داری بین مصرف مکمل های تغذیه ای در مردان و زنان مورد بررسی دیده شد. مصرف انواع مولتی ویتامین یا مولتی ویتامین توأم با املاح در 38% موارد، 1/30% مکمل کلسیم و ویتامین D و 1/27% مکمل آهن و 9/4% از انواع مکمل امگا 3 یا توام با روغن ماهی استفاده داشتهاند. مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D در 1/30% و مصرف مکمل آهن در 1/27% افراد دیده شد. اختلاف آماری معنیداری در مصرف مکملها بین زنان با شرایط فیزیولوژیک مختلف و نیز گروههای سنی مختلف یافت شد.گروه سنی کمتر از 30 سال و گروه سنی 44-31 سال بیشترین استفادهکنندگان از مکمل های تغذیه ای بودند. توصیهی مصرف مکمل های تغذیه ای در 5/75% موارد توسط پزشک یا مشاوران تغذیه بودهاست. نتیجهگیری: در این پژوهش مصرف مولتیویتامینها در زنان در شرایط بارداری و شیردهی شایعترین شکل مصرف مکملها در بزرگسالان بود. |
|
واژههای کلیدی: مصرف مکملهای تغذیهای، بزرگسالان، تنوع و تفاوتها |
|
متن کامل [PDF 336 kb]
(4466 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1388/8/12 | انتشار: 1389/8/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|