[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1255
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با خطر 12-ساله بروز فنوتیپ‌های چاقی
مهدیه گل زرند ، نازنین مصلحی ، پروین میرمیران ، علی سیامک حبیبی معینی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ، mahdieh_golzarand@yahoo.com
چکیده:   (328 مشاهده)

مقدمه: به موازات افزایش روند چاقی در دنیا، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده نیز در حال افزایش است. با این‌حال، مطالعات کوهورت بسیار اندکی رابطه بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و خطر چاقی را بررسی کرده‌اند. از اینرو، مطالعه کوهورت حاضر با هدف تعیین ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و خطر فنوتیپهای چاقی در بزرگسالان ایرانی طراحی گردید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کوهورت، 2734 فرد بزرگسال از مطالعه قند و لیپید تهران انتخاب شدند. دریافت غذایی شرکت‌کنندگان با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک بررسی، و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به شیوه طبقهبندی نووآ (NOVA) تعیین شد. در این مطالعه نمایه توده بدن بالاتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع، دور کمر بالاتر از 90 سانتیمتر، نسبت دور کمر به قد بالاتر از 0/5، و توده چربی بالاتر از 25 درصد در مردان و 35 درصد در زنان به عنوان فنوتیپ‌های چاقی در نظر گرفته شدند. یافتهها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان در این مطالعه 39/8 سال و 45/9 درصد از شرکت‌کنندگان را مردان تشکیل داده بودند. میانگین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده 4 واحد در روز بود. نتایج آزمون کاکس نشان داد که به ازای هر یک واحد افزایش در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، خطر نسبی (فاصله اطمینان 95 درصد) بروز نمایه توده بالا، 4 درصد (1/08-1/00)؛ توده چربی بالا، 7 درصد (1/11-1/04)؛ دور کمر بالا، 4 درصد (1/06-1/02)؛ و نسبت دور کمر به قد بالا، 3 درصد (1/06-1/00) افزایش می‌یابد. نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاضر نشان میدهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با بروز فنوتیپهای چاقی در بزرگسالان ایرانی ارتباط مثبتی دارد.

واژه‌های کلیدی: غذاهای فوق فرآوری شده، چاقی، نمایه توده بدن، دور کمر، توده چربی
متن کامل [PDF 792 kb]   (77 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/10/26 | پذیرش: 1403/11/29 | انتشار: 1404/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golzarand M, Moslehi N, Mirmiran P, Habibi Moeini A. Association between Ultra-processed Foods and the 12-year Risk of Obesity Phenotype Incidents. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2025; 27 (1) :1-9
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3221-fa.html

گل زرند مهدیه، مصلحی نازنین، میرمیران پروین، حبیبی معینی علی سیامک. ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با خطر 12-ساله بروز فنوتیپ‌های چاقی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1404; 27 (1) :1-9

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3221-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4700