[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 12، شماره 6 - ( 12-1389 ) ::
جلد 12 شماره 6 صفحات 617-609 برگشت به فهرست نسخه ها
وزن‌گیری در دوران بارداری و الگوی مصرف گروه‌های غذایی در مادران باردار مراجعه کننده به بیمارستان‌های شمال و شرق تهران
مریم محمدی نصرآبادی ، صدیقه امیرعلی اکبری ، فاطمه محمدی نصرآبادی ، ترانه استکی ، حمید علوی مجد ، پروین میرمیران
، m.mohammadinasr@yahoo.com
چکیده:   (45023 مشاهده)

مقدمه: با توجه به اهمیت تغذیه در دوران بارداری و نقش آن در سلامت نسل آینده و نیز چاقی به عنوان عامل خطرساز بیماری‌های غیرواگیر، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی افزایش وزن و الگوهای غذایی در مادران باردار انجام گرفت. مواد و روش‌ها: پژوهش از نوع مقطعی و نمونه‌گیری به صورت سهمیه‌ای مبتنی بر هدف (265=تعداد) بود. داده‌ها به وسیله‌ی پرسش‌نامه‌ای شامل دو بخش آمارنگاری و یادآمد غذایی 24ساعته گردآوری شد. قد و وزن مادران اندازه‌گیری و برای محاسبه‌ی نمایه‌ی توده‌ی بدن (BMI)، وزن پیش از بارداری از پرونده‌ها استخراج شد. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها با انجام آزمون‌های مجذور خی، آزمون تی، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام شد. یافته‌ها: 57% نمونه‌های مورد بررسی دارای وزن طبیعی، 15% کم وزن، 16% دارای اضافه وزن و 12%چاق بودند. وزن‌گیری در گروه‌های دارای اضافه وزن و چاق بیش از مقدار توصیه شده بود (01/0P<). در مقایسه با مقدارهای توصیه شده برای زنان باردار در هرم راهنمای غذایی، گروه‌های نان و غلات و شیر و لبنیات کمتر و سبزی‌ها و  میوه‌ها، گوشت و جانشین‌های آن، چربی‌ها و شیرینی‌ها بیشتر از مقدارهای توصیه شده دریافت شد. مدل رگرسیون نشان داد با بالا رفتن تعداد فرزندان زنده و هفته‌ی بارداری، وزن‌گیری مادر افزایش و با افزایش سن و BMI پیش از بارداری، کاهش می‌یابد. نتیجه‌گیری: پایش مداوم وزن، ارایه‌ی الگوی غذایی مناسب و آگاهی از میزان صحیح افزایش وزن از راهکارهای مهم در پیشگیری از عوارض بعدی چاقی پس از زایمان به ویژه در مادران مسن‌تر و دارای اضافه وزن است.

واژه‌های کلیدی: زنان باردار، دوران بارداری، هرم راهنمای غذایی، اضافه وزن، چاقی
متن کامل [PDF 317 kb]   (6114 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1388/12/2 | انتشار: 1389/12/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Amir AliAkbari S, Mohammadi F, Estaki T, Alavi Majd H, Mirmiran P. Weight Gain and Food Group Consumption Patterns in Pregnant Women of North and East Hospitals of Tehran. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2011; 12 (6) :609-617
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-890-fa.html

محمدی نصرآبادی مریم، امیرعلی اکبری صدیقه، محمدی نصرآبادی فاطمه، استکی ترانه، علوی مجد حمید، میرمیران پروین. وزن‌گیری در دوران بارداری و الگوی مصرف گروه‌های غذایی در مادران باردار مراجعه کننده به بیمارستان‌های شمال و شرق تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1389; 12 (6) :609-617

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-890-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 6 - ( 12-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660