[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 12، شماره 2 - ( 4-1389 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 98-89 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین‌کننده‌های میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تهران
مریم السادات فروید ، سمیرا ربیعی ، فاطمه همایونی ، بهرام رشیدخانی ، وحید آرین
، farvidm@yahoo.ca
چکیده:   (33766 مشاهده)

مقدمه: شیوع بیماری دیابت به طور تهدیدآمیزی در جهان، به خصوص کشورها با درآمد کم و متوسط افزایش یافته است. این بیماری اثر مهمی بر کیفیت زندگی صدها میلیون بیمار مبتلا و خانواده‌های آنها دارد.  تغذیه، به ویژه مصرف میوه و سبزی نقش مهمی در کنترل قند خون و پیشگیری از عوارض دیابت دارد. این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و ارتباط آن با عوامل جمعیتی و اجتماعی ـ اقتصادی در شهر تهران انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه به صورت مقطعی در 367 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. میزان میوه و سبزی مصرفی با استفاده از یک پرسشنامه‌ی نیمه‌کمّی بسامد خوراک 169 آیتمی تعیین و ویژگی‌های دموگرافی و اقتصادی اجتماعی تکمیل شد. میانگین مصرف سبزی به طور معنی‌داری در افراد بازنشسته یا بی‌کار کمتر از افراد شاغل بود (04/0=p) و بیمارانی که دارای فرزند بودند نسبت به افرادی که فرزندی نداشتند، مصرف سبزی بالاتری داشتند که این تفاوت نیز از نظر آماری معنی‌دار بود (003/0=p). مصرف میوه در بیمارانی که 3 فرزند و کمتر داشتند از بیماران با بیش از 3 فرزند، بیشتر بود (047/0=p). تفاوت معنی­داری از نظر مصرف میوه و سبزی بر اساس تحصیلات، شغل همسر بیمار، بُعد خانوار، قومیت، درآمد، میزان مخارج خوراک و مدت اقامت در تهران در بیماران مورد بررسی مشاهده نشد. با استفاده از رگرسیون لجستیک، شاغل بودن رابطه‌ی معنی‌داری را با مصرف سبزی نشان داد (012/0=P).

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، ‌ میوه، سبزی، عوامل دموگرافی و اقتصادی ـ اجتماعی
متن کامل [PDF 326 kb]   (2957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1388/6/22 | پذیرش: 1393/3/3 | انتشار: 1393/3/3
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farvid M S, Rabiee S, Homayoni F, Rashidkhani B, Arian V. Determinants of Fruit and Vegetable Consumption in Type 2 Diabetics in Tehran. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2010; 12 (2) :89-98
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-778-fa.html

فروید مریم السادات، ربیعی سمیرا، همایونی فاطمه، رشیدخانی بهرام، آرین وحید. تعیین‌کننده‌های میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1389; 12 (2) :89-98

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-778-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 2 - ( 4-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645