[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 11، شماره 2 - ( 12-1388 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 125-121 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل مستعدکننده‌ی زخم‌پا و روش‌های درمان آن در بیماران دیابتی شهرستان بابل
ناصر جان محمدی ، زلیخا معززی ، پریسا قبادی گل افشانی ، راضیه حدادی ، محمد منتظری ، محمود منتظری
، dr_janmohammadi@yahoo. com
چکیده:   (34795 مشاهده)

مقدمه: زخم‌های پا یکی از مهم‌ترین عوارض دیابت هستند که احتمال ابتلا به آن در طول زندگی در هر فرد بیمار 15% است. هدف از مطالعه‌ی حاضر تعیین عوامل مستعد کننده‌ی زخم پا و روش‌های درمان‌ آن در بیماران دیابتی شمال ایران بود. مواد و روش‌ها: مطالعه‌ی حاضر مطالعه‌ای مقطعی است که در 100 بیمار دیابتی مبتلا به زخم پا که طی سال‌های 84-83 در بیمارستان‌های شهید بهشتی و یحیی‌نژاد بابل بستری شده بودند، انجام شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از دو پرسشنامه‌ که اولی مربوط به اطلاعات دموگرافیک و دومی سؤالاتی راجع به عوامل مستعدکننده‌ی زخم پا در بیماران دیابتی و درمان‌های صورت گرفته بود، استفاده شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم‌افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد و 05/0p< معنی‌دار تلقی شد. یافته‌ها: در بیماران مورد مطالعه هیچ ارتباط معنی‌داری بین جنس با مصرف سیگار، مصرف الکل و چاقی وجود نداشت (05/0p>). بروز زخم، در 66%‌ موارد، اتفاقی گزارش شد و در 18% موارد عامل زمینه‌ساز بروز زخم وجود جسم خارجی بود. در پای 73% بیماران (27 مرد و 46 زن) ساختمان غیرطبیعی دیده شد که ارتباط معنی‌داری بین جنس و ساختمان غیرطبیعی پا وجود داشت (001/0p=). نتیجه‌گیری: هرچند زخم پای دیابتی به طور کامل قابل پیشگیری نیست، می‌توان میزان بروز و ناتوانی حاصل از آن‌ را با کاهش عوامل زمینه‌ساز و تداوم آموزش به میزان زیادی کاهش داد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، زخم پای دیابتی، عوامل خطرساز
متن کامل [PDF 258 kb]   (5150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1388/5/27 | انتشار: 1388/12/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Janmohammadi N, Moazzezi Z, Ghobadi P, Haddadi R, Montazeri M, Montazeri M. Evaluation of the Risk Factors of Diabetic Foot Ulcer and its Treatment in Diabetic Patients, Babol, North of Iran. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2010; 11 (2) :121-125
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-755-fa.html

جان محمدی ناصر، معززی زلیخا، قبادی گل افشانی پریسا، حدادی راضیه، منتظری محمد، منتظری محمود. بررسی عوامل مستعدکننده‌ی زخم‌پا و روش‌های درمان آن در بیماران دیابتی شهرستان بابل. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1388; 11 (2) :121-125

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-755-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 11، شماره 2 - ( 12-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660