[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 11، شماره 1 - ( 2-1388 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 25-32 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزش تغذیه‌‌ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
مریم شیرین زاده ، راهبه شاکرحسینی، آناهیتا هوشیارراد
، shirinzadeh_maryam@yahoo.com
چکیده:   (32549 مشاهده)

مقدمه: رژیم‌درمانی بخش مهمی از برنامه‌ی درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. با وجود شواهد فراوان تأثیر رژیم درمانی در درمان دیابت، تغییر رژیم غذایی و حفظ آن برای بیماران مبتلا به دیابت مشکل است و بیشتر بیماران مبتلا به دیابت به خوبی از توصیه‌های رژیمی پیروی نمی‌کنند. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین ارزش تغذیه‌ای و کفایت دریافت مواد مغذی، در گروهی از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در زمستان سال 1383 انجام شد. مواد و ‌روش‌ها: 57 نفر از بیماران (34 مرد و 23 زن) مبتلا به دیابت نوع 2 در دامنه‌ی سنی 65-35 سال برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. ارزیابی تن‌سنجی شامل قد، وزن و BMI از تمام بیماران در طول یک‌ماه مطالعه، در 2 نوبت (شروع و پایان) و ارزیابی مصرف مواد مغذی شامل دریافت روزانه‌ی انرژی، درشت‌مغذی‌ها، فیبر، ویتامین‌های A، بتاکاروتن، E، C و کلسیم، روی، منیزیم و سلنیوم با استفاده از پرسشنامه‌ی یادآمد 24 ساعت خوراک در 4 نوبت غیر متوالی انجام شد. یافته‌ها: میانگین دریافت انرژی بیماران به طور متوسط کمتر از توصیه‌های RDA برای هر دو جنس بود. میانگین دریافت انرژی در مردان به طور معنی‌داری بالاتر از زنان بود (02/0> p). میانگین درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات (4/7±4/53%) مطابق توصیه‌ها، درصد انرژی حاصل از پروتئین (2/3±4/15%) مطابق توصیه‌ها اما نزدیک به دامنه پایین حاشیه‌ی مرزی، و درصد انرژی حاصل از چربی (5/6±1/31%) بالاتر از توصیه‌های رژیم غذایی محتاطانه بود. میانگین دریافت فیبر و ریزمغذی‌ها کمتر از RDA بود. نتیجه‌گیری: غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت مطابق با توصیه‌های RDA نیست. به نظر می‌رسد نیاز به آموزش بیماران برای افزایش آگاهی و بهبود نگرش و عملکرد آن‌ها در مورد غذای مصرفی روزانه‌شان وجود داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، کفایت غذایی، مواد مغذی
متن کامل [PDF 298 kb]   (2246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۸۸/۳/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirinzadeh M, Shakerhosseini R, Hoshiyar rad A. Nutritional Value Assessment and Adequacy of Dietary Intake in Type 2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2009; 11 (1) :25-32
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-707-fa.html

شیرین زاده مریم، شاکرحسینی راهبه، هوشیارراد آناهیتا. ارزش تغذیه‌‌ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1388; 11 (1) :25-32

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-707-fa.html



جلد 11، شماره 1 - ( 2-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855