[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 10، شماره 4 - ( 8-1387 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 352-345 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف لوبیای سویا بر هموسیستئین، Lp (a) و لیپوپروتئین‌های سرم زنان یائسه‌ی هیپرلیپیدمیک
فرزاد شیدفر ، الهام احرام پوش ، ایرج حیدری ، شریعه حسینی ، سیدجواد حاجی میراسماعیل ، محمدحسن افتخاری ، حسن مظفری خسروی
، farzadshidfar@yahoo.com
چکیده:   (40898 مشاهده)
مقدمه: باتوجه به وضعیت نامطلوب لیپوپروتئین‌های سرم در زنان یائسه، این افراد در معرض بیماری‌های قلبی ـ عروقی هستند. پروتئین سویا احتمالاً باعث محافظت در برابر عوامل خطرساز این بیماری می‌گردد اگرچه اثرات آن بر هموسیستئین و Lp(a) سرم متناقض است از طرفی تأثیر سویا در زنان یائسه هیپرلیپیدمیک تاکنون به طور مستقل مورد مطالعه قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه برسی تأثیر مصرف سویا بر غلظت هموسیستئین، Lp(a) و لیپوپروتئین‌های سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک بود. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی تصادفی 34 زن یائسه‌ی هیپرلیپیدمیک برحسب BMI، تری‌گلیسرید (TG) و کلسترول تام (TC) سرم جور شده و به طور تصادفی به دو گروه مورد که 130 گرم لوبیا سویا حاوی 50 گرم پروتئین و 9/159 میلی‌گرم ایزوفلاوین مصرف می‌کردند شاهد که رژیم معمولی خود را ادامه می‌دادند (به مدت 10 هفته) تقسیم شدند. مقادیر سرمی لیپوپروتئین‌ها، هموسیستئین و Lp(a) در شروع مطالعه و پایان هفته‌ی دهم اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها: کاهش معنی‌داری در غلظت LDL-c، TC، LDL-c/HDL-c، TG/HDL-c، TC/HLD-c و Lp(a) سرم در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد در پایان هفته‌ی دهم وجود داشت. در گروه مصرف‌کننده‌ی سویا در انتهای مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه افزایش معنی‌داری در HDL-c و کاهش معنی‌دار در LDL-c، TC، LDL-c/HDL-c، TC/HDL-c، TG/HDL-c، Lp(a)  و هموسیستئین وجود داشت. نتیجه‌گیری: مصرف 130 گرم سویا به مدت ده هفته در زنان یائسه‌ی هیپرلیپیدمیک مفیدی بر لیپوپروتئین‌ها و Lp(a) سرم گذاشت و خطر بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی را در زنان یائسه‌ی هیپرلیپیدمیک دریافت‌کننده‌ی سویا نسبت به گروه شاهد کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: سویا، زنان یائسه، لیپوپروتئین، هموسیستئین، کلسترول، تری‌گلیسرید
متن کامل [PDF 300 kb]   (3169 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1387/9/10 | انتشار: 1387/8/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shidfar F, Ehrampoush E, Heydari I, Hosseyni S, Hajimiresmail S, Eftekhari M et al . The Effects of Soy Bean on Serum Homocysteine, Lp(a) and Lipoproteins in Hyperlipidemic Postmenopausal Women. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2008; 10 (4) :345-352
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-581-fa.html

شیدفر فرزاد، احرام پوش الهام، حیدری ایرج، حسینی شریعه، حاجی میراسماعیل سیدجواد، افتخاری محمدحسن و همکاران.. تأثیر مصرف لوبیای سویا بر هموسیستئین، Lp (a) و لیپوپروتئین‌های سرم زنان یائسه‌ی هیپرلیپیدمیک. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1387; 10 (4) :345-352

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-581-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 10، شماره 4 - ( 8-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645