[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 8، شماره 1 - ( بهار 1385 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 63-69 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر ویتامین E بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی پلاسما، پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت
علیرضا شیرپور، دکتر علی تقی‌زاده افشاری، دکتر امیر عباس فرشید، دکتر عبدالامیر علامه، یوسف رسمی، دکتر حسین مغانچی‌زاده، دکتر مجتبی کریمی‌پور، رامین سعادتیان، ابوالفضل دادخواه تهرانی
، ashirpoor@yahoo.com
چکیده:   (25409 مشاهده)
مقدمه: در این مطالعه تأثیر ویتامین E بر نفروپاتی ناشی از دیابت، ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی پلاسما و پراکسیداسیون لیپیدها مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: 24 رأس رت نر نژاد وستار با میانگین وزنی 20±250 گرم انتخاب شدند. 16 قطعه از رت‌ها با تزریق استرپتوزوتوسین (60 میلی‌گرم بر کیلوگرم) دیابتی شدند. رت‌ها به سه گروه 8 تایی شامل گروه غیردیابتی، دیابتی درمان نشده و دیابتی درمان شده با روزانه 300 میلی‌گرم ویتامین E تقسیم شدند. بعد از 8 هفته تمام رت‌ها با هیدرات کلرال بیهوش شدند. پس از خونگیری کلیه‌ها برداشته شدند و در فرمالین بافری 10% قرار گرفتند. پلاسما و گلبول‌های قرمز نمونه‌های خونی از هم جدا شدند. ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی پلاسما به روش FRAP و میزان مالون دی آلدئید (MDA) به عنوان شاخص پراکسیداسیون چربیها مورد سنجش قرار گرفتند. نمونه‌های کلیوی از نظر تغییرات ساختمان گلومرولی و توبولی و پرولیفراسیون سلولهای فوکال مورد مطالعه قرار گرفتند. یافتهها: در موشهای سالم، دیابتی و دیابتی درمان شده با ویتامین E میزان MDA به ترتیب 6/614/126، 172/245 و 98/170 نانومول بر گرم هموگلوبین بود. در گروه دیابتی درمان شده با ویتامینE کاهش معنی‌دار میزان MDA نسبت به گروه دیابتی درمان نشده نشان‌گر کاهش پراکسیداسیون لیپیدها در این گروه است (01/0>p). ظرفیت آنتیاکسیدانتی نیز در سه گروه ذکر شده به ترتیب 33/237/582، 79/232/586 و 82/307/808 میلی‌مولار در لیتر بود. ظرفیت آنتیاکسیدانتی پلاسما در گروه درمان شده با ویتامین E نسبت به دو گروه اول افزایش معنی‌دار نشان داد (05/0>p). در موش‌های دیابتی درمان نشده پرولیفراسیون منتشر گلومرولی و تورم سلولی منتشر و تغییرات هیالینه مشاهده شد. هم‌چنین دیواره عروق ضخیم میباشند. این تغییرات در رت‌های تحت درمان با ویتامین E تخفیف محسوس نشان دادند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ویتامین E به عنوان یک آنتی‌اکسیدانت سبب کاهش اثرات استرس اکسیداتیو و بهبود نفروپاتی ناشی از دیابت می شود.
واژه‌های کلیدی: دیابت، نفروپاتی، استرس اکسیداتیو، ویتامین E، آنتی‌اکسیدانت
متن کامل [PDF 956 kb]   (2127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۸۵/۸/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirpour A, Tagizadeh Afshari A, Farslihid A, Alameh A, Rasmi Y, Mogandizadeh H, et al . The effect of vitamin E on diabetes induced antioxidant capacity, lipid peroxidation and nephropathy in rats. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2006; 8 (1) :63-69
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-58-fa.html

علیرضا شیرپور ، دکتر علی تقی‌زاده افشاری ، دکتر امیر عباس فرشید ، دکتر عبدالامیر علامه ، یوسف رسمی ، دکتر حسین مغانچی‌زاده ، و همکاران.. تأثیر ویتامین E بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی پلاسما، پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1385; 8 (1) :63-69

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-58-fa.html



جلد 8، شماره 1 - ( بهار 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3974