سنجش میزان ید در شیر به روش هضم اسیدی و خوانش میکروپلیتی
|
مهدی هدایتی ، آرش اردوخانی ، مریم السادات دانشپور ، فریدون عزیزی  |
، hedayati@erc.ac.ir |
|
چکیده: (20470 مشاهده) |
مقدمه: هضم در شرایط خشن حرارتی، زمان طولانی و غیر ایمن بودن محلولهای قلیایی از مشکلات روشهای موجود اندازهگیری ید در شیر محسوب میشوند. در این مطالعه اندازهگیری ید در شیر به روش سادهی رنگسنجی سینتتیتکی کاتالیزوری با هضم اسیدی ملایم و خوانش سریع میکروپلیتی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: مرحلهی هضم بر روی 50 میکرولیتر از نمونههای شیر در محیط اسیدی حاوی متا وانادات/ اسید پرکلریک، دمای 230 درجه و به مدت 10 دقیقه صورت گرفت. پس از هضم، میزان ید در شیر بر اساس واکنش معروف سندل ـ کالتف اندازهگیری شد. خوانش نتیجهی واکنش در میکروپلیت 96 چاهکی توسط دستگاه خوانشگر الایزا انجام شد. یافتهها: محدودهی عملکرد این روش µg/dL 40-2 به دست آمد. درصد ضریب تغییرات درون آزمونی و برون آزمونی به ترتیب بین 7/6 تا 3/9 و 6/8 تا 3/12 محاسبه شد. نتایج حاصل از 70 نمونه در این روش با روش رایج هضم قلیایی همبستگی خوبی داشت (084/-0 X 952/0= y ؛ 907/0=2 r ؛
70=n؛ 000/0p<). در ارزیابی صحت، درصد بازیافت از 3/91 تا 113 به دست آمد. حساسیت روش µg/dL 1/0 محاسبه شد. نتیجهگیری: روش هضم اسیدی خوانش میکروپلیتی، علاوه بر افزایش سرعت اندازهگیری و درجهی ایمنی واکنش، از کارایی، دقت و صحت کافی برای سنجش میزان ید در شیر برخوردار است. |
|
واژههای کلیدی: هضم اسیدی، ید در شیر، خوانش میکروپلیتی |
|
متن کامل [PDF 331 kb]
(3418 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1386/2/27 | انتشار: 1385/9/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|