اثر محافظتی هشت هفته مکمل یاری کافئین بر تغییرات نشانگرهای آپوپتوز بافت قلب به دنبال اعمال رژیم غذایی پرچرب در موشهای صحرایی نر
|
بهاره امیری ، محمدرحمان رحیمی ، شمس الدین احمدی ، حسن فرجی  |
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران. ، r.rahimi@uok.ac.ir |
|
چکیده: (134 مشاهده) |
مقدمه: رژیم غذایی پرچرب (HFD) یکی از عوامل ایجاد چاقی و آسیب قلبی به حساب میآید. بنابراین، در این پژوهش اثر محافظتی مکمل کافئین (CAF) بر تغییرات BAX، BCL2 به عنوان تنظیمگرهای فرایند آپوپتوز و نسبت آنها (BAX/BCL2) و همچنین تغییرات پروتئین کاسپاز 3 قلبی، پس از HFD در موشهای صحرایی نر نژاد ویستار بررسی شد.مواد و روشها: بدینمنظور32 سر موش صحرایی نر با میانگین سنی هشت هفته و وزن 15±181گرم بهطور تصادفی به گروههای شاهد با رژیم غذای عادی (ND)، رژیم غذای عادی و مکمل یاری (ND+CAF)، رژیم غذایی پرچرب (HFD) و رژیم غذایی پرچرب و مکمل یاری (HFD+CAF)، تقسیم شدند. موشهای صحرایی هر گروه دسترسی آزادانه به آب و غذای مشخص شده داشتند و مکمل کافئین روزانه به مقدار 6 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن، به صورت گاواژ به حیوانات داده میشد.در انتها، نشانگرهای آپوپتوزی بافت قلب به روش وسترن بلات سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از روش آماری ANOVA و آزمون تعقیبی توکی در نرمافزار گرفپد استفاده گردید. یافته ها: در گروه HFD مقادیر BAX و BAX/BCL2 به طورر معنیداری بیشتر و مقادیر BCL2 کمتر از گروه ND بود(0/001=P). میزان پروتئین BAX در بافت قلب در گروه های HFD و HFD+CAF نسبت به گروههای ND وND+CAF بالاتر بود(0/001=P) و همچنین افزایش معنی دار در سطح پروتئین Bcl-2 در گروه های ND+CAF، HFD+CAF نسبت به گروه ND مشاهده شد(0/001=P). در گروه ND+CAF مقادیر BCL2 نسبت به گروه ND و HFD افزایش و BAX/BCL2 کاهش یافت(0/001=P). اما تغییرات در میزان پروتئین کاسپاز 3 معنادار نبود(0/05≤P).نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه؛ممکن است مصرف CAF بر بهبود برخی پروتئین های آپوپتوزی بافت قلب ناشی از رژیم HFD موثر باشد.
|
|
واژههای کلیدی: کافئین، رژیم غذایی پرچرب، BAX، BCL2 و کاسپاز 3 |
|
متن کامل [PDF 1157 kb]
(100 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1403/4/17 | پذیرش: 1403/8/28 | انتشار: 1403/2/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|