[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 24، شماره 3 - ( 6-1401 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 166-156 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین مصرف غلات تصفیه شده و غلات کامل با خطر بروز عوامل تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک در افراد بزرگسال: مطالعه قند و لیپید تهران
مطهره نواب ، سمیه حسین پور نیازی ، پروین میرمیران ، جلال الدین میرزای رزاز ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، s.hossainpour@yahoo.com
چکیده:   (496 مشاهده)
مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین مصرف غلات تصفیه شده و غلات کامل با خطر بروز عوامل تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود. مواد و روش ­ها: در این مطالعه آینده ­نگر، مصرف غلات کامل و غلات تصفیه شده در 1452 فرد شرکت­ کننده در مطالعه قند و لیپید تهران، با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک روا و پایا اندازه ­گیری شد. اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک بر اساس معیارهای کارگروه درمانی بزرگسالان تعریف شد. برای بررسی ارتباط دریافت انواع غلات با اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک؛ از مدل رگرسیونی کاکس استفاده گردید. یافته ­ها: میانه دریافت غلات کامل 121/7 گرم در روز و میانگین غلات تصفیه شده 202/2 گرم در روز بود. پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌کننده ارتباط مستقیم و معنی­ داری بین دریافت غلات تصفیه شده با بروز افزایش تری­ گلیسرید سرم (نسبت خطر 1/03، فاصله اطمینان: (2/18-1/31))، چاقی شکمی (نسبت خطر 1/33، فاصله اطمینان: (1/75-1/02))، پر فشاری خون (نسبت خطر 1/33، فاصله اطمینان: (1/75-1/01)) و کاهش لیپوپروتئین پرچگال  (HDL)(نسبت خطر؛ 1/52؛ فاصله اطمینان: (1/84-1/25))، مشاهده شد. دریافت غلات کامل هیچ ارتباطی با اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک نداشت. نتیجه‌گیری: کاهش مصرف غلات تصفیه شده می ­تواند از بروز عوامل تشکیل­ دهنده سندرم متابولیک پیشگیری نماید.
 
واژه‌های کلیدی: غلات کامل، غلات تصفیه شده، اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک
متن کامل [PDF 928 kb]   (333 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1401/9/7 | پذیرش: 1401/10/18 | انتشار: 1401/6/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navvab M, Hosseinpour-Niazi S, Mirmiran P, Mirzay Razaz J, Azizi F. Relationship between the Consumption of Refined and Whole Grains and the Risk of Metabolic Syndrome Components in Adults: The Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2022; 24 (3) :156-166
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3040-fa.html

نواب مطهره، حسین پور نیازی سمیه، میرمیران پروین، میرزای رزاز جلال الدین، عزیزی فریدون. ارتباط بین مصرف غلات تصفیه شده و غلات کامل با خطر بروز عوامل تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک در افراد بزرگسال: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1401; 24 (3) :156-166

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3040-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( 6-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645