[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 23، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 23 شماره 2 صفحات 121-112 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط الگوی غذایی شناسایی شده به وسیله‌ی رگرسیون رتبه‌بندی کاهش یافته با شانس هایپرانسولینمی و مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
ابراهیم مختاری ، فرشاد تیموری ، حسین فرهاد نژاد ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
گروه تغذیه ی بالینی و رژیم درمانی، دانشکده‌ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (225 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه با هدف شناسایی الگوی رژیم غذایی اختصاصی مرتبط با مقاومت به انسولین و هایپرانسولینمی در بزرگسالان تهرانی انجام گردید. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی در 1063 مرد و زن با سن بالای 25 سال، شرکت‌کننده در فاز سوم مطالعه قند و لیپید تهران، انجام شد. الگوی رژیم غذایی به وسیلهی روش رگرسیون رتبه‌بندی کاهش یافته (RRR)، با استفاده از 34 آیتم غذایی به عنوان پیش‌بینی‌کننده، و نیز غلظت انسولین سرم و شاخص هومئوستاتیک مقاومت به انسولین (HOMA-IR) به عنوان متغیرهای پاسخ شناسایی شد. ارتباط الگوی رژیم غذایی با خطر هایپرانسولینمی و مقاومت به انسولین بررسی و نسبت شانس (OR) و فاصله اطمینان (CI) 95% گزارش شد. یافته‌ها: میانگین± انحراف معیار سن و شاخص تودهی بدنی (BMI) شرکت‌کنندگان در مطالعه به ترتیب 12/2±43/0 سال و 4/8±27/4 کیلوگرم/متر مربع بود. الگوی شناسایی شده شامل؛ دریافت بیشتر گوشت فرآوری شده، ماهی، دوغ، آب‌لیمو، ترشی، و سبزیجات برگ‌دار، و نیز دریافت کمتر سبزیجات نشاسته‌ای، سیر و پیاز، میوههای خشک، مغزها، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و قهوه بود. پیروی بالاتر از این الگو در مدل نهایی تعدیل اثر مخدوش‌گرهای احتمالی، با افزایش شانس هایپرانسولینمـــی (0/005Ptrend=، 2/431/17CI= 95%، 1/69=OR)  و  IR (0/001>Ptrend=، 5/321/66CI= 95%، 2/97=OR)، همراه بود. نتیجه‌گیری: در این مطالعه یک الگوی رژیم غذایی مرتبط با غلظت انسولین سرم و شاخص HOMA-IR، که به وسیله‌ی روش RRR شناسایی شده بود، با شانس بالاتر هایپرانسولینمی و مقاومت به انسولین همراه بود.
واژه‌های کلیدی: الگوی غذایی، مقاومت به انسولین، هایپرانسولینمی، HOMA-IR، رگرسیون رتبه‌بندی کاهش یافته
متن کامل [PDF 1028 kb]   (172 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/6/2 | پذیرش: 1400/9/20 | انتشار: 1400/4/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtari E, Teymoori F, Farhadnejad H, Mirmiran P, Azizi F. Relationship between a Dietary Pattern Derived by Reduced Ranking Regression and Odds of Hyperinsulinemia and Insulin Resistance in Adults: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2021; 23 (2) :112-121
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2891-fa.html

مختاری ابراهیم، تیموری فرشاد، فرهاد نژاد حسین، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. ارتباط الگوی غذایی شناسایی شده به وسیله‌ی رگرسیون رتبه‌بندی کاهش یافته با شانس هایپرانسولینمی و مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1400; 23 (2) :121-112

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2891-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4419