[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 21، شماره 6 - ( 12-1398 ) ::
جلد 21 شماره 6 صفحات 356-363 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف انواع سبزیها قبل از دوران بارداری با دیابت بارداری در زنان تهرانی
سمیه حسین پور نیازی ، نفیسه تکلویی ، دکتر پروین میرمیران ، دکتر آزیتا گشتاسبی ، دکتر می نور لمیعیان ، دکتر لیدا مقدم بنائم
دانشگاه تربیت مدرس ، moghaddamb@modares.ac.ir
چکیده:   (133 مشاهده)

مقدمه: دیابت بارداری یکی از شایع‌ترین عوارض دوران بارداری است و می‌تواند باعث افزایش بروز عوارضی مانند زایمان زودرس و کاهش قند خون در زمان تولد در نوزادان ‌شود. مشاهدات متعدد نشان می‌دهد که رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از دیابت بارداری دارد. هدف از مطالعه‌ی کنونی بررسی ارتباط مصرف انواع سبزیجات قبل از دوران بارداری با بروز دیابت بارداری در زنان تهرانی می‌­باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه آینده‌نگر روی 1026 خانم باردار انجام شد. تست تحمل گلوکز در هفته 28 تا 24 بارداری انجام و از معیارهای انجمن دیابت آمریکا برای تعریف دیابت بارداری استفاده شد. دریافت رژیم غذایی با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک روا و پایا جمع‌آوری و دریافت انواع سبزی‌ها (برگ سبز، آلیوم، کلم، ساقه­ ای، ریشه ­­ای) تعیین شد. ارتباط بین دریافت سبزی‌ها با دیابت بارداری با رگرسیون لجستیک بررسی شد. یافته‌ها: 71 زن (9/6 درصد) مبتلا به دیابت بارداری بودند. میانگین سن قبل بارداری و نمایه‌ی توده‌ی بدنی افراد شرکت‌کننده به ترتیب 4/3±26/7 سال و 4/5±25/4 کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین دریافت کل سبزی‌های در گروه زنان باردار مبتلا و غیرمبتلا به دیابت بارداری به ترتیب 17/1±134/7 و 5/3±116/1گرم در روز بود. دریافت سبزی‌های ساقه ­ای (0/05=P) و سبزی‌های میوه­ای (0/04=P) در زنان غیر مبتلا به دیابت بارداری به طور معنی داری بیشتر از زنان مبتلا به دیابت بارداری بود. سبزی‌های میوه ­ای خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش داد. هیچ ارتباطی بین دریافت سایر سبزی‌ها و خطر دیابت بارداری پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌کننده مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: با توجه به مصرف کم سبزی‌های میوه ای در زنان مبتلا به دیابت بارداری و ارتباط مستقیم و معنی‌­دار بین دریافت سبزی‌های میوه­ ای با کاهش خطر دیابت بارداری، افزیش مصرف این سبزی‌ها جهت پیشگیری از دیابت بارداری توصیه می­شود.

واژه‌های کلیدی: سبزی‌های میوه‌ای، دیابت بارداری، کلم، سبزی‌های برگ سبز، سبزی‌های آلیوم
متن کامل [PDF 961 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/7/23 | پذیرش: 1399/1/30 | انتشار: 1398/12/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

1. Hosseinpour-Niazi S, 3. Takalluei N, Mirmiran P, Goshtasebi A, Lamyian M, Moghaddam Banaem L. Association between Pre-Pregnancy Consumption of Different Types of Vegetables and Gestational Diabetes in Women Living in Tehran, Iran. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2020; 21 (6) :356-363
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2646-fa.html

حسین پور نیازی سمیه، تکلویی نفیسه، میرمیران پروین، گشتاسبی آزیتا، لمیعیان می نور، مقدم بنائم لیدا. ارتباط مصرف انواع سبزیها قبل از دوران بارداری با دیابت بارداری در زنان تهرانی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1398; 21 (6) :356-363

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2646-fa.html



جلد 21، شماره 6 - ( 12-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4219