[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 21، شماره 4 - ( 9-1398 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 227-238 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین دریافت میان‌وعده‌های غذایی سالم و نا‌سالم با ضخامت لایه اینتیما مدیا شریان کاروتید در کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن و چاقی
مریم آقایان ، عماد یوزباشیان ، دکتر گلاله اصغری ، دکتر پونه دهقان ، دکتر مریم جوادی ، دکتر پروین میرمیران
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، g_asghari@hotmail.com
چکیده:   (637 مشاهده)
مقدمه: انتخاب نوع میان‌وعده‌‌ی غذایی با عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی در ارتباط است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف میان‌وعده­ های غذایی با ضخامت اینتیما مدیا شریان کاروتید (CIMT) در میان کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن یا چاقی انجام شد. مواد و روش­ ها: در مطالعه توصیفی­ تحلیلی حاضر، 339 کودک و نوجوان 6 تا 13 ساله دارای اضافه وزن یا چاقی با کمک معیار امتیاز Z نمایه توده بدن1 انتخاب شدند. اندازه‌گیری‌های تن­سنجی، وضعیت بلوغ، و CIMT جمع‌آوری گردید. دریافت­ های غذایی با کمک پرسش‌نامه روا و پایای بسامد خوراک جمع ­آوری و ارزیابی شدند. آنالیز آماری داده‌ها با استفاده از رگرسیون خطی و لجستیک انجام گردید. یافته‌ها: میانگین سنی افراد شرکت‌کننده در مطالعه 9/3 سال و درصد افراد چاق  68/4 بود. پس از کنترل عوامل مخدوش‌گر سن، جنس، دریافت انرژی، وضعیت بلوغ، فعالیت بدنی و نمایه توده بدن به ازای افزایش یک انحراف معیار از گروه مغز‌ها، 0/126 میلی‌متر کاهش در میزان CIMT مشاهده شد (0/019=P-value). افراد در سهک پایانی دریافت گروه مغز‌ها، نسبت به افراد در سهک اول، 63 درصد خطر کمتر برای ابتلا به CIMT بالا داشتند (0/006=P روند). جایگزینی یک واحد از گروه مغز‌ها با همین میزان از گروه میان‌وعده‌های شیرین سبب کاهش 0/15 میلی‌متری در CIMT گردید. نتیجه‌گیری: مصرف گروه مغز­ها به عنوان میان­ وعده غذایی سالم می­تواند اثرات موثری بر مراحل غیر بالینی بیماری تصلب شراین بگذارد. مطالعه‌های کارآزمایی بالینی می‌تواند اثر مصرف انواع گروه مغز‌ها را برCIMT  و سایر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی بررسی نماید.
واژه‌های کلیدی: مغز‌ها، میوه‌های خشک، میان‌وعده، جایگزینی، ضخامت اینتیما مدیا شریان کاروتید، کودک، نوجوان، چاقی
متن کامل [PDF 1431 kb]   (152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/5/1 | پذیرش: 1398/10/24 | انتشار: 1398/9/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghayan M, Yuzbashian E, Asghari G, Dehghan P, Javadi M, mirmiran P. Association of Healthy and Unhealthy Snack Consumption with Subclinical Atherosclerosis among Children and Adolescents with Overweight and Obesity. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2019; 21 (4) :227-238
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2609-fa.html

آقایان مریم، یوزباشیان عماد، اصغری گلاله، دهقان پونه، جوادی مریم، میرمیران پروین. ارتباط بین دریافت میان‌وعده‌های غذایی سالم و نا‌سالم با ضخامت لایه اینتیما مدیا شریان کاروتید در کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن و چاقی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1398; 21 (4) :227-238

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2609-fa.html



جلد 21، شماره 4 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4227