[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1228
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 198 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 5، شماره 2 - ( تابستان 1382 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 97-89 برگشت به فهرست نسخه ها
چاقی خانوادگی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران
دکتر محمدرضا میربلوکی ، پروین میرمیران ، دکتر فریدون عزیزی
چکیده:   (29881 مشاهده)
مقدمه: افزایش شیوع چاقی در دوران کودکی به یک معضل جهانی تبدیل شده است. از آنجایی که عوامل محیطی و ژنتیک دو عامل اساسی تأثیرگذار بر این امر می‌باشند، در این مطالعه بر آن شدیم تا نقش تغذیه والدین را به عنوان یکی از عوامل محیطی تأثیرگذار بر چاقی فرزندان بررسی نماییم. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مقطعی میان ساکنان منطقه 13 شرق تهران، تعداد 117 خانواده که مجموعاً دارای 240 فرزند 25-3 ساله بودند مورد بررسی قرار گرفتند. قد و وزن افراد بر اساس یک پروتکل استاندارد اندازه‌گیری شد و نمایه توده بدنی محاسبه گردید. چاقی برای والدین و فرزندان 20 سال به بالا با نمایه توده بدنی بیشتر یا مساوی kg/m2 25 و در فرزندان 19-3 ساله با نمایه توده بدنی بیشتر یا مساوی صدک 75 نمودار مرجع نمایه توده بدنی برای سن کودکان ایرانی در نظر گرفته شد. ارزیابی تغذیه‌ای به وسیله پرسشنامه 2 روز یادامد غذایی صورت پذیرفت. یافته‌ها: شیوع چاقی در فرزندان والدین با وزن طبیعی 8/11%، در فرزندان پدران چاق و مادران با وزن طبیعی 19%، در فرزندان مادران چاق و پدران با وزن طبیعی 4/25% و در فرزندان با والدین چاق 8/40% بود. چاقی فرزندان رابطه مستقل و معنی‌داری با انرژی دریافتی بالای والدین داشت (5/4-6/1 فاصله اطمینان 95% ؛7/2 نسبت خطر). پس از تعدیل جنس والدین، شانس ابتلا به چاقی در فرزندان مادران چاق (2/9-5/1 ؛8/3)، مادران با انرژی دریافتی بالا (2/1ـ6/5 ؛6/2) و پدران با انرژی دریافتی بالا (9/3-1/1 ؛ 2) بیشتر از فرزندان والدین با وزن و دریافت انرژی طبیعی بود. چربی دریافتی بالا توسط شوهران یک عامل خطر مستقل برای افزایش شانس ابتلا به چاقی در زنان (6/3-5/1؛ 1/2) بود. عکس این مسأله نیز صادق بود (8/2-2/1؛ 8/1). نتیجه‌گیری: الگوی چاقی خانوادگی مشاهده شده در این مطالعه با الگوی تغذیه‌ای خانواده ارتباط مستقیم و مستقل دارد و تحت تأثیر آن است. لذا به نظر می‌رسد برای کاهش سیر صعودی شیوع چاقی و اضافه وزن در جامعه، مداخله جهت تغییر شیوه زندگی باید در واحد خانواده صورت پذیرد.
واژه‌های کلیدی: چاقی، نمایه توده بدنی، کودکان و نوجوانان، خانواده، تغذیه
متن کامل [PDF 285 kb]   (3886 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1385/9/2 | انتشار: 1382/3/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirbolooki M, Mirmiran P, Azizi F. Familial clustering of obesity and the role of nutrition (Tehran Lipid and Glucose Study). Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2003; 5 (2) :89-97
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-236-fa.html

دکتر محمدرضا میربلوکی ، پروین میرمیران ، دکتر فریدون عزیزی . چاقی خانوادگی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1382; 5 (2) :89-97

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-236-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 5، شماره 2 - ( تابستان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660