[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 18، شماره 6 - ( 12-1395 ) ::
جلد 18 شماره 6 صفحات 445-437 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پروتئین وی بر شاخص گلیسمی و شاخص سیری سیبزمینی
فریده شیشه بر ، هادی صادقی ، مسعود ویسی ، امل ساکی مالحی
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندشاپور اهواز- واحد پردیس اروند، اهواز، ایران. ، sadeghihadi@hotmail.com
چکیده:   (7308 مشاهده)

مقدمه: اثر پروتئین وی (whey) در کاهش قند خون و اشتها در برخی مطالعات گزارش شده است. در مطالعه‌ی حاضر، اثر پروتئین وی بر شاخص گلیسمی (GI) و شاخص سیری سیب‌زمینی (SI) بررسی شد. مواد و روش‌ها: برای تعیین GI، به 10 فرد سالم (4 زن و 6 مرد)، در چهار روز مختلف به فاصله‌ی یک هفته، پوره‌ی سیب‌زمینی، سیب‌زمینی+ 5/4 یا 9 گرم پروتئین وی، یا محلول گلوکز به طور تصادفی داده شد. قند خون درحالت ناشتا و زمان‌های 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از خوردن اندازه‌گیری شد و GI محاسبه شد. برای تعیین SI، به20 فرد سالم (10 زن و 10 مرد)، در چهار روز به فاصله‌ی یک هفته، نان سفید، سیب‌زمینی، سیب‌زمینی + 5/4 یا 9 گرم پروتئین وی به طور تصادفی داده شد. میزان سیری در حالت ناشتا و هر 15 دقیقه تا دوساعت پس از خوردن، با پرسش‌نامه تعیین شد و SI محاسبه گردید. یافته‌ها: افزودن پروتئین وی، سطح زیر منحنی قند خون را کاهش داد، اما این کاهش معنی‌دار نبود (155/0p=). شاخص گلیسمی سیب‌زمینی نیز تغییر معنی‌داری را نشان نداد (245/0P=). اما افزودن پروتئین وی سطح زیر منحنی سیری سیب‌زمینی را به طور معنی‌داری افزایش داد (001/0>p). شاخص سیری سیب‌زمینی نیز با افزودن هر دو دوز پروتئین وی، به طور معنی‌داری افزایش یافت (001/0>p). نتیجه‌گیری: افزودن پروتئین وی، گرچه اثر معنی‌داری بر شاخص گلیسمی سیب‌زمینی نداشت، اما توانست شاخص سیری آن را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین وی، سیب زمینی، شاخص گلیسمی، شاخص سیری
متن کامل [PDF 393 kb]   (1936 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/8/22 | پذیرش: 1395/12/1 | انتشار: 1395/12/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, Sadeghi H, Veissi M, Saki Malehi A. The Effect of Whey Protein on Glycemic Index and Satiety Index of Potatoes. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2017; 18 (6) :437-445
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2160-fa.html

شیشه بر فریده، صادقی هادی، ویسی مسعود، ساکی مالحی امل. اثر پروتئین وی بر شاخص گلیسمی و شاخص سیری سیبزمینی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1395; 18 (6) :437-445

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2160-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 6 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645