اثر پروتئین وی بر شاخص گلیسمی و شاخص سیری سیبزمینی
|
فریده شیشه بر ، هادی صادقی ، مسعود ویسی ، امل ساکی مالحی  |
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندشاپور اهواز- واحد پردیس اروند، اهواز، ایران. ، sadeghihadi@hotmail.com |
|
چکیده: (۷۹۰۵ مشاهده) |
مقدمه: اثر پروتئین وی (whey) در کاهش قند خون و اشتها در برخی مطالعات گزارش شده است. در مطالعهی حاضر، اثر پروتئین وی بر شاخص گلیسمی (GI) و شاخص سیری سیبزمینی (SI) بررسی شد. مواد و روشها: برای تعیین GI، به 10 فرد سالم (4 زن و 6 مرد)، در چهار روز مختلف به فاصلهی یک هفته، پورهی سیبزمینی، سیبزمینی+ 5/4 یا 9 گرم پروتئین وی، یا محلول گلوکز به طور تصادفی داده شد. قند خون درحالت ناشتا و زمانهای 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از خوردن اندازهگیری شد و GI محاسبه شد. برای تعیین SI، به20 فرد سالم (10 زن و 10 مرد)، در چهار روز به فاصلهی یک هفته، نان سفید، سیبزمینی، سیبزمینی + 5/4 یا 9 گرم پروتئین وی به طور تصادفی داده شد. میزان سیری در حالت ناشتا و هر 15 دقیقه تا دوساعت پس از خوردن، با پرسشنامه تعیین شد و SI محاسبه گردید. یافتهها: افزودن پروتئین وی، سطح زیر منحنی قند خون را کاهش داد، اما این کاهش معنیدار نبود (155/0p=). شاخص گلیسمی سیبزمینی نیز تغییر معنیداری را نشان نداد (245/0P=). اما افزودن پروتئین وی سطح زیر منحنی سیری سیبزمینی را به طور معنیداری افزایش داد (001/0>p). شاخص سیری سیبزمینی نیز با افزودن هر دو دوز پروتئین وی، به طور معنیداری افزایش یافت (001/0>p). نتیجهگیری: افزودن پروتئین وی، گرچه اثر معنیداری بر شاخص گلیسمی سیبزمینی نداشت، اما توانست شاخص سیری آن را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
|
|
واژههای کلیدی: پروتئین وی، سیب زمینی، شاخص گلیسمی، شاخص سیری |
|
متن کامل [PDF 393 kb]
(۲۰۹۸ دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1395/8/22 | پذیرش: 1395/12/1 | انتشار: 1395/12/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|