[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 4، شماره 4 - ( زمستان 1381 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 217-223 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا بر شاخص‌‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی
لیلا آزاد‌بخت، دکتر راهبه شاکرحسینی، دکتر شهناز اتابک، مریم جمشیدیان، دکتر یداله محرابی، احمداسماعیل زاده
، leila7171@yahoo.com
چکیده:   (30456 مشاهده)
مقدمه: این بررسی به منظور مقایسه اثرات پروتئین حیوانی و سویا بر شاخص‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی و بر روی ‌مراجعه‌کنندگان به مطب خصوصی پزشک فوق تخصص کلیه و بیمارستان امام حسین (ع) ‌صورت گرفت. مواد و روش‌ها: در این بررسی متقاطع 14 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی که شرایط کنترل نشده یا بیماری‌های کلیوی با منشأ دیگر نداشتند، به مدت 7 هفته تحت تأثیر رژیم حاوی 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (70% پروتئین حیوانی و 30% پروتئین گیاهی) و 7 هفته تحت تأثیر رژیمی مشابه با 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که 35% پروتئین آن از سویا تأمین می‌شد، قرار گرفتند. مابین دو دوره مداخله، 4 هفته دوره انتقالی (Washout) در نظر گرفته شد. در دوره انتقالی، ‌بیماران به رژیم غذایی قبل از شروع تحقیق برگشتند. در این مدت هر دو هفته یک بار یادداشت غذایی یکروزه گرفته می‌شد و شاخص‌های تن‌سنجی ارزیابی می‌گردید. در ابتدای تحقیق، ‌پایان هفته‌های 7، 11 و 18 شاخص‌های خونی و عملکرد کلیوی ارزیابی ‌شدند. به منظور مقایسه تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین سویا با تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین حیوانی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته‌ها: از 14 بیمار مورد بررسی 10 نفر (5/71%) زن و 4 نفر (5/28%) مرد بودند. میانگین (±انحراف معیار) وزنی و سنی افراد شرکت‌کننده به ترتیب (3/10±) 6/70 کیلوگرم و (1/12±)1/62 سال بود. مقایسه اثرات حاصل از پروتئین سویا و پروتئین حیوانی بر میزان پروتئین دفعی در ادرار مقادیر معنی‌داری را نشان می‌داد (001/0p<). کراتینین ادرار و سرم، نیتروژن اوره خون، ‌میزان تصفیه گلومرولی، کلسیم، سدیم و پتاسیم سرم، HDL-C، LDL-C/HDL-C و شاخص‌های قند خون پس از مقایسه اثرات دو رژیم تغییر معنی‌داری نداشت. کاهش معنی‌دار ازت اوره ادرار (001/0p<)، فسفر سرم (006/0p<)، کلسترول تام (01/0p<)، تری‌گلیسرید (002/0p<) و LDL-C (04/0p<) مشاهده شد. نتیجه‌گیری: استفاده از پروتئین سویا در رژیم غذایی این گروه از بیماران می‌تواند سبب تعدیل عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی، کاهش پروتئین دفعی در ادرار 24 ساعته و ازت اوره ادرار گردد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین سویا، پروتئین حیوانی، پروتئین دفعی در ادرار، نفروپاتی، دیابت نوع دو
متن کامل [PDF 308 kb]   (4302 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۸۵/۹/۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht L, Shakerhosseini R, Atabak S, Jamshidian M, Mehrabi Y, Esmaeill Zadeh A. The effect of soy protein consumption on blood indices and renal function in type 2 diabetes with nephropathy. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2002; 4 (4) :217-223
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-207-fa.html

لیلا آزاد‌بخت ، دکتر راهبه شاکرحسینی ، دکتر شهناز اتابک ، مریم جمشیدیان ، دکتر یداله محرابی ، احمداسماعیل زاده . اثرات مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا بر شاخص‌‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1381; 4 (4) :217-223

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-207-fa.html



جلد 4، شماره 4 - ( زمستان 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3991