اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری: مرور نظاممند
|
سیده هانیه علم الهدی، دکتر معصومه سیمبر، گلاله اصغری، دکتر پروین میرمیران، دکتر فریدون عزیزی |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، msimbar@sbmu.ac.ir |
|
چکیده: (5270 مشاهده) |
مقدمه: دیابت بارداری نوعی بیماری متابولیک و از شایعترین عارضههای طبی در دوران بارداری است این عارضه اغلب در نیمهی دوم بارداری رخ میدهد. ارتباط بین اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری نامشخص است. هدف از این مطالعه بررسی رابطهی میان مصرف اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری بود. مواد و روشها: در این مطالعهی مروری، پس از جستجو در پایگاههای اطلاعاتی Google Scholar, Cochrane, Science Direct و Medlineو با استفاده ار کلمات کلیدی اسیدهای چرب ترانس، دیابت بارداری، اختلال تحمل گلوکز در بارداری، مقالات تحلیلی (مورد- شاهدی و کوهورت آیندهنگر) مرتبط با هدف بررسی ارتباط مصرف اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری جمعآوری و مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: 12 مطالعه، شامل 7 مطالعه مورد-شاهدی و پنج مطالعه کوهورت آیندهنگر مرتبط با هدف مطالعه انتخاب و مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. بررسیها نشان دادند که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب ترانس و مصرف بیش از حد چربیهای حیوانی که منابع غنی اسیدهای چرب ترانس هستند، پیش و در طی دوران بارداری به طور معنیداری خطر دیابت بارداری را افزایش میدهند. نتیجهگیری: بررسی مقالات نشان میدهد که مصرف زیاد اسیدهای چرب ترانس و چربیهای حیوانی ممکن است سبب بروز اختلال در متابولیسم گلوکز و در نهایت بروز دیابت بارداری در اواخر بارداری شوند. به بیان دقیقتر، برای اثبات ارتباط بین مصرف بیش از حد اسیدهای چرب ترانس و بروز دیابت بارداری احتیاج به انجام مطالعههای وسیعتر و کارآزماییهای بالینی بیشتری است. |
|
واژههای کلیدی: اسیدهای چرب ترانس، دیابت بارداری، اختلال تحمل گلوکز در بارداری |
|
متن کامل [PDF 352 kb]
(1370 دریافت)
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: ۱۳۹۴/۷/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱۶
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|