[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 16، شماره 6 - ( 12-1393 ) ::
جلد 16 شماره 6 صفحات 433-440 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران
دکتر آزاده متقی، دکتر فیروزه حسینی اصفهانی، دکتر پروین میرمیران *، دکتر فریدون عزیزی
دانشيار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (2876 مشاهده)

مقدمه: شناخت الگوهای غذایی مختلف در کاهش بروز فشار خون بالا می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. پژوهش حاضر با طراحی طولی و با هدف تعیین الگوهای غذایی مختلف و تاثیر آن‌ها در بروز فشار خون بالا طراحی گردید. مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی طولی حاضر، الگوی غذایی 1787 نفر از بزرگسالان 20 تا 60 سال شرکت کننده در فاز سوم مطالعه‌ی قند و لیپید تهران با استفاده از روش تحلیل عاملی تعیین شد و ارتباط بین الگوهای غذایی مختلف با بروز فشار خون بالا در فاز چهارم با استفاده از آزمون آماری رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین سنی در چارک‌های الگوهای غذایی سالم و غربی اختلاف معنی‌داری داشت؛ به این ترتیب که افرادی که کمترین تبعیت را از الگوی غذایی سالم و بیشترین تبعیت را از الگوی غربی داشتند جوان‌تر از سایرین بودند. افرادی که فعالیت فیزیکی بیشتری داشتند در چارک‌های بالای الگوی غذایی سالم قرار داشتند، در مقابل افراد با کمترین سطح فعالیت بدنی در چارک بالایی الگوی غذایی غربی قرار می‌گرفتند. الگوی غذایی سالم ارتباط معکوسی با بالا رفتن فشار خون سیستولی در دو مدل 2 (مدل تعدیل شده برای سن و جنس) و 3 (مدل تعدیل شده برای سن، جنس، تحصیلات، سیگار کشیدن، BMI و فعالیت فیزیکی) داشت (به ترتیب؛ نسبت شانس: 74/0 و حدود اطمینان 98/0-56/0 و نسبت شانس: 74/0 و حدود اطمینان 97/0- 56/0، 03/0P= برای هر دو).  نتیجه‌گیری: پیروی از الگوی غذایی سالم سبب کاهش 26 درصدی در خطر بروز فشار خون بالا می‌شود.

واژه‌های کلیدی: الگوی غذایی، فشار خون بالا، مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 319 kb]   (823 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۵/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mottaghi A, Hosseini Esfahani F, Mirmiran P, Azizi F. Assessment of Relationship between Dietary Patterns and Incidence of Hypertension: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2015; 16 (6) :433-440
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1786-fa.html
متقی آزاده، حسینی اصفهانی فیروزه، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (6) :433-440

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1786-fa.html

جلد 16، شماره 6 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 802 queries by yektaweb 3461