[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 6 - ( 12-1393 ) ::
جلد 16 شماره 6 صفحات 440-433 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران
آزاده متقی ، فیروزه حسینی اصفهانی ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (8365 مشاهده)

مقدمه: شناخت الگوهای غذایی مختلف در کاهش بروز فشار خون بالا می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. پژوهش حاضر با طراحی طولی و با هدف تعیین الگوهای غذایی مختلف و تاثیر آن‌ها در بروز فشار خون بالا طراحی گردید. مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی طولی حاضر، الگوی غذایی 1787 نفر از بزرگسالان 20 تا 60 سال شرکت کننده در فاز سوم مطالعه‌ی قند و لیپید تهران با استفاده از روش تحلیل عاملی تعیین شد و ارتباط بین الگوهای غذایی مختلف با بروز فشار خون بالا در فاز چهارم با استفاده از آزمون آماری رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین سنی در چارک‌های الگوهای غذایی سالم و غربی اختلاف معنی‌داری داشت؛ به این ترتیب که افرادی که کمترین تبعیت را از الگوی غذایی سالم و بیشترین تبعیت را از الگوی غربی داشتند جوان‌تر از سایرین بودند. افرادی که فعالیت فیزیکی بیشتری داشتند در چارک‌های بالای الگوی غذایی سالم قرار داشتند، در مقابل افراد با کمترین سطح فعالیت بدنی در چارک بالایی الگوی غذایی غربی قرار می‌گرفتند. الگوی غذایی سالم ارتباط معکوسی با بالا رفتن فشار خون سیستولی در دو مدل 2 (مدل تعدیل شده برای سن و جنس) و 3 (مدل تعدیل شده برای سن، جنس، تحصیلات، سیگار کشیدن، BMI و فعالیت فیزیکی) داشت (به ترتیب؛ نسبت شانس: 74/0 و حدود اطمینان 98/0-56/0 و نسبت شانس: 74/0 و حدود اطمینان 97/0- 56/0، 03/0P= برای هر دو).  نتیجه‌گیری: پیروی از الگوی غذایی سالم سبب کاهش 26 درصدی در خطر بروز فشار خون بالا می‌شود.

واژه‌های کلیدی: الگوی غذایی، فشار خون بالا، مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 319 kb]   (3198 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/5/26 | پذیرش: 1393/10/17 | انتشار: 1393/12/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mottaghi A, Hosseini Esfahani F, Mirmiran P, Azizi F. Assessment of Relationship between Dietary Patterns and Incidence of Hypertension: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2015; 16 (6) :433-440
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1786-fa.html

متقی آزاده، حسینی اصفهانی فیروزه، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (6) :433-440

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1786-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 6 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642