بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران
|
آزاده متقی، فیروزه حسینی اصفهانی، پروین میرمیران، فریدون عزیزی |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir |
|
چکیده: (7986 مشاهده) |
مقدمه: شناخت الگوهای غذایی مختلف در
کاهش بروز فشار خون بالا میتواند نقش مهمی داشته باشد. پژوهش حاضر با طراحی طولی و با هدف
تعیین الگوهای غذایی مختلف و تاثیر آنها در بروز فشار خون بالا طراحی گردید. مواد
و روشها: در مطالعهی طولی حاضر، الگوی غذایی 1787 نفر از بزرگسالان 20 تا 60
سال شرکت کننده در فاز سوم مطالعهی قند و لیپید تهران با استفاده از روش تحلیل
عاملی تعیین شد و ارتباط بین الگوهای غذایی مختلف با بروز فشار خون بالا در فاز
چهارم با استفاده از آزمون آماری رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها:
میانگین سنی در چارکهای الگوهای غذایی سالم و غربی اختلاف معنیداری داشت؛ به این
ترتیب که افرادی که کمترین تبعیت را از الگوی غذایی سالم و بیشترین تبعیت را از
الگوی غربی داشتند جوانتر از سایرین بودند. افرادی که فعالیت فیزیکی بیشتری
داشتند در چارکهای بالای الگوی غذایی سالم قرار داشتند، در مقابل افراد با کمترین
سطح فعالیت بدنی در چارک بالایی الگوی غذایی غربی قرار میگرفتند. الگوی غذایی
سالم ارتباط معکوسی با بالا رفتن فشار خون سیستولی در دو مدل 2 (مدل تعدیل شده
برای سن و جنس) و 3 (مدل تعدیل شده برای سن، جنس، تحصیلات، سیگار کشیدن، BMI و فعالیت فیزیکی) داشت (به ترتیب؛
نسبت شانس: 74/0 و حدود اطمینان 98/0-56/0 و نسبت شانس: 74/0 و حدود اطمینان 97/0-
56/0، 03/0P= برای هر
دو). نتیجهگیری: پیروی از الگوی
غذایی سالم سبب کاهش 26 درصدی در خطر بروز فشار خون بالا میشود. |
|
واژههای کلیدی: الگوی غذایی، فشار خون بالا، مطالعهی قند و لیپید تهران |
|
متن کامل [PDF 319 kb]
(3053 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1393/5/26 | پذیرش: 1393/10/17 | انتشار: 1393/12/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|