[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 16، شماره 4 - ( 7-1393 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 270-282 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف فرآورده‌های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران
شیرین قطب الدین محمدی، دکتر پروین میرمیران *، زهرا بهادران، دکتر یداله محرابی، دکتر فریدون عزیزی
دانشيار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (2911 مشاهده)

مقدمه: مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده­اند که مصرف لبنیات می­تواند در پیشگیری و درمان سندرم متابولیک موثر باشد. مطالعه‌ی حاضر با هدف ارزیابی ارتباط مصرف فرآورده­های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان تهرانی، صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی مقطعی حاضر داده­های مربوط به 785 نوجوان 19-10 ساله شرکت­کننده در مرحله‌ی چهارم مطالعه‌ی قند و لیپید تهران مورد بررسی قرار گرفت. رژیم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک نیمه کمی، پایا و روا ارزیابی شد. دریافت کلی لبنیات، لبنیات کم چرب و پر چرب، شیر، ماست و پنیر  مورد بررسی قرار گرفت. ارزیابی تن‌سنجی، بیوشیمیایی و فشار خون صورت گرفت و سندرم متابولیک براساس تعریف تعدیل شده de Ferranti در نظر گرفته شد. یافته­ها: میانگین و انحراف معیار سن شرکت­کنندگان در بررسی حاضر 9/2±8/14 سال بود. شیوع سندرم متابولیک در کل نوجوانان 2/22% (در دختران 5/19% و در پسران 2/25%) بود. شایع­ترین جز سندرم متابولیک در پسران دور کمر بالا (4/53%) و در دختران کلسترول ـ HDL پایین (1/53%) بود. دانسیته‌ی انرژی و دریافت پروتئین، چربی کل، چربی اشباع، کلسترول، کلسیم و فسفر در بالاترین چارک مصرف لبنیات در مقایسه با پایین­ترین چارک، بالاتر بود. پس از تعدیل اثر متغیرهای مداخله­گر، نسبت شانس (فاصله اطمینان 95%) سندرم متابولیک در بالاترین چارک نسبت به پایین­ترین چارک مصرف لبنیات کل، لبنیات کم چرب، لبنیات پرچرب، شیر، ماست و پنیر به ترتیب، 97/0(66/1- 57/0)، 44/1(49/2-83/0)، 97/0(67/1-56/0)، 70/0(18/1-42/0)، 62/1(64/2-99/0)، 72/0(18/1-44/0) بود. نتیجه­گیری: یافته‌های پژوهش حاضر از این فرضیه که مصرف فرآورده­های لبنی سبب حفاظت در برابر سندرم متابولیک و اجزای آن می­شود، حمایت نمی­کند. 

واژه‌های کلیدی: سندرم متابولیک، فرآورده‌های لبنی، نوجوانان، مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 380 kb]   (694 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۱۲/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۶/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghotbodin mohammadi S, mirmiran P, bahadoran Z, mehrabi Y, azizi F. The Association between Dairy Intake with Metabolic Syndrome and its Components in Adolescents: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2014; 16 (4) :270-282
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1701-fa.html
قطب الدین محمدی شیرین، میرمیران پروین، بهادران زهرا، محرابی یداله، عزیزی فریدون. ارتباط مصرف فرآورده‌های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (4) :270-282

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1701-fa.html

جلد 16، شماره 4 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 805 queries by yektaweb 3461