[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 1 - ( 2-1393 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 67-57 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش رژیم غذایی مادران در انتخاب جنسیت جنین: مطالعه‌ی مروری
منیژه سرشتی ، پروین میرمیران ، هانیه السادات اجتهد
مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، parvin.mirmiran@gmail.com
چکیده:   (14387 مشاهده)

مقدمه: آرزوی بشر به منظور کنترل جنسیت جنین قبل از لقاح همواره مطرح بوده است. مطالعه‌ی مروری حاضر با هدف تعیین نقش رژیم غذایی مادر بر جنسیت جنین انجام گردید. مواد و روش­ها: در مطالعه‌ی مروری نقلی حاضر، مرور جامع با استفاده از پایگاه‌های Pubmed، Scirus، Cochrane library، Sciencedirect، MD Consult، google scholar، Iranmedex، Magiran، SID از سال 1982 تا 2013 انجام شد. کلمات کلیدی فارسی برای جستجو شامل انتخاب جنسیت، تغذیه، نسبت جنسی، رژیم غذایی، حاملگی، کالری، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فروکتوز و جنسیت و اختلالات تغذیه­ای بود و کلمات کلیدی انگلیسی برای جستجوی منابع شاملsex selection, maternal diet, sex ratio, Ionic diet, sodium, potassium, calcium, magnesium, fatty acid ,calorie , fructose, famine بود. یافته­ها: یافته‌های پژوهش‌ها در مورد تاثیرکمبودها و اختلالات تغذیه­ای بر نسبت جنسی ضد و نقیض می­باشد. پژوهش‌ها نشان داده­اند ترکیبی از عوامل محیطی مانند زمان لقاح، استرس و رژیم غذایی مادر بر نسبت جنسی اثر گذارند. شرایط تغذیه­ای مادر در حوالی حاملگی در تغییر نسبت جنسی بسیار مهم می­باشد. بالا بردن نسبت یون‌های (Ca 2++Mg2+)/ (+K++Na) دریافتی در رژیم غذایی و رژیم‌های حاوی کالری بالا سبب افزایش متولدین پسر می‌گردد. نتیجه‌گیری: رژیم غذایی مادر در حوالی حاملگی در تغییر نسبت جنسی موثر است، اما پایین بودن حجم نمونه در پژوهش‌های انسانی و سازوکار پیچیده‌ی تعیین جنسیت در انسان، اظهارنظر قطعی در این زمینه را با مشکل مواجه می‌سازد. پژوهش‌های انسانی با حجم نمونه‌ی بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: تغذیه، رژیم غذایی، جنسیت جنین، نسبت جنسی
متن کامل [PDF 332 kb]   (24374 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/7/8 | پذیرش: 1392/10/30 | انتشار: 1393/2/30
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sereshti M, Mirmiran P, Ejtahed H. The Role of Maternal Diet on Fetal Sex Selection: a Review. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2014; 16 (1) :57-67
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1608-fa.html

سرشتی منیژه، میرمیران پروین، اجتهد هانیه السادات. نقش رژیم غذایی مادران در انتخاب جنسیت جنین: مطالعه‌ی مروری. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (1) :57-67

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1608-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 1 - ( 2-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645