[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1255
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 15، شماره 4 - ( 9-1392 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 339-333 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ارده (Tahini) بر اجزای سندرم متابولیک در مبتلایان به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده شاهددار
مهدیه گل زرند ، زهرا بهادران ، سمیه حسین پور نیازی ، سحر میرزایی ، فریدون عزیزی ، پروین میرمیران
گروه تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (23408 مشاهده)

مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه­ای از اختلالات متابولیک است که با بیماری­های قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. مطالعات حیوانی و انسانی تاثیر مطلوب روغن کنجد بر اجزای سندرم متابولیک را نشان داده­اند، با این حال تاثیر ارده (کنجد آسیاب شده) روی این اجزا نامعلوم است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر مصرف ارده بر اجزای سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روش‌ها: در کارآزمایی بالینی حاضر 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت داشتند که به طور تصادفی به دو گروه شاهد و مصرف­کننده‌ی ارده تقسیم شدند. مقدار انرژی صبحانه‌ی آزمودنی‌ها در محدوده‌ی 270 کیلوکالری تنظیم شد. در گروه مصرف­کننده‌ی ارده 2 قاشق غذاخوری ارده جایگزین قسمتی از صبحانه آزمودنی‌ها شد و آزمودنی‌ها در گروه شاهد به مصرف صبحانه عادی خود ادامه دادند. دور کمر، فشارخون سیستولی،  دیاستولی و غلظت گلوکز در سرم، تری­گلیسرید و کلسترول ـ HDL در ابتدا و پایان هفته 6 مطالعه اندازه­گیری شد. یافته‌ها: در پایان هفته‌ی ششم، غلظت تری­گلیسرید سرم در گروه مصرف­کننده‌ی ارده به طور معنی­داری پائین­تر (8/9±144 در برابر 4/11±175 میلی­گرم در صد میلی‌لیتر) (05/0P<). سطح کلسترول ـ HDL (7/1±7/51 در برابر 9/1±5/46 میلی­گرم در صد میلی‌لیتر) نیز بالاتر از گروه شاهد بود. میانگین تغییرات سایر اجزای سندرم متابولیک در طول مدت 6 هفته مداخله تفاوت معنی­داری بین گروه مصرف­کننده‌ی ارده و شاهد نداشت. نتیجه‌گیری: یافته­های پژوهش حاضر بیانگر تاثیر سودمند مصرف 28 گرم ارده در روز در کنترل برخی از اجزای سندرم متابولیک بود. با­ این ­حال انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه ضروری به نظر می­رسد.

واژه‌های کلیدی: ارده، کنجد، سندرم متابولیک، تری‌گلیسرید، گلوکز، کلسترول ـ HDL
متن کامل [PDF 282 kb]   (4913 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/10/10 | پذیرش: 1392/1/27 | انتشار: 1392/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golzarand M, Bahadoran Z, Hosseinpour-Niazi S, Mirzaee S, Azizi F, Mirmiran P. Effect of Ardeh on Components of Metabolic Syndrome in Type 2 Diabetic Patients: A Randomized Clinical Trial. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 15 (4) :333-339
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1486-fa.html

گل زرند مهدیه، بهادران زهرا، حسین پور نیازی سمیه، میرزایی سحر، عزیزی فریدون، میرمیران پروین. اثر ارده (Tahini) بر اجزای سندرم متابولیک در مبتلایان به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده شاهددار . مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1392; 15 (4) :333-339

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1486-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 4 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4691