رابطهی بین تغذیه و نزدیکبینی در میان کودکان شهر اسلامشهر
|
رعنا رفعت ، محبوبه شانشین ، احمد رضا درستی  |
گروه تغذیه و بیوشیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، dorostim@tums.ac.ir |
|
چکیده: (۱۱۴۷۶ مشاهده) |
مقدمه: برخی پژوهشها رابطهی بین رژیم غذایی و نزدیکبینی را نشان دادند. در بررسی حاضر دریافت تغذیهای و شاخص تنسنجی در گروهی از کودکان که نزدیکبین هستند با گروهی که نزدیک بین نیستند، مقایسه گردید. مواد و روشها: دادههای تغذیهای 169 کودک نزدیکبین 7 تا 9 ساله با 180 کودک سالم که نزدیکبینی ندارند مقایسه شد. دادههای دریافت غذایی با استفاده از یک پرسشنامهی بسامد خوراک 67 شاخصی نیمه کمی جمعآوری گردید. از آزمون تی برای آنالیز دادهها استفاده شد. یافتهها: میانگین وزن، قد و میانگین نمایهی تودهی بدن کودکان به ترتیب 1/8±6/31 کیلوگرم، 5/7±3/132 سانتیمتر و 2/3±8/17 کیلوگرم بر متر مربع بود. 54 نفر (5/54%) از کودکان مورد و 45% از کودکان شاهد چاق بودند. کودکان نزدیک بین به طور کلی بسیاری از ترکیبات غذایی را بیشتر از کودکانی که نزدیکبینی نداشتند مصرف میکردند. اختلاف معنیداری برای دریافت انرژی، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بود (05/0>P). کودکان نزدیکبین قند ساده، میوهها، برنج پخته، ماکارونی پخته، تخممرغ، خشکبار و میان وعدهها در روز بیشتر از گروه شاهد دریافت کردند (05/0>P). نتیجهگیری: افراد نزدیکبین در مقایسه با گروه کنترل چاقتر بودند و غذاهایی با کربوهیدرات بالا مانند ماکارونی، شکر و خشکبار بیشتر مصرف میکردند. |
|
واژههای کلیدی: نزدیک بینی، گروه های غذا، کودکان |
|
متن کامل [PDF 293 kb]
(۲۴۸۰ دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/6/17 | پذیرش: 1392/5/7 | انتشار: 1392/5/7
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|