[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 14، شماره 5 - ( 10-1391 ) ::
جلد 14 شماره 5 صفحات 497-492 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره‌ی شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی شده با الوکسان
فاطمه اکبری ، رویا انصاری سامانی ، علی کریمی ، سیف الله مرتضایی ، نجمه شاهین فرد ، محمود رفیعیان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران
چکیده:   (64112 مشاهده)

مقدمه: شلغم با نام علمی Brassica napus از قدیم در طب سنتی برای کاهش قند خون به کار می‌ر‌فته است. از سوی دیگر شلغم اثر آنتی‌اکسیدانی دارد و بسیاری از گیاهانی که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی هستند، در درمان بیماری دیابت موثر شناخته شده‌اند. بنابراین، در پژوهش حاضر اثر کاهش‌دهنده‌ی قند خون عصاره‌ی شغلم پخته و هم‌چنین تغییرات سوخت و سازی تری‌گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL در موش‌های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر به صورت تجربی 40 سر موش صحرایی نر با وزن 250-200 گرم به 4 گروه ده تایی به صورت زیر تقسیم شدند: گروه شاهد (رژیم معمولی)، گروه کنترل دیابتی، گروه دیابتی دریافت‌کننده‌ی شلغم پخته و گروه دیابتی دریافت‌کننده‌ی گلی‌بن‌کلامید. موش‌ها با تزریق 120 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن آلوکسان مونوهیدرات در سه روز پی در پی دیابتی شدند. موش‌های گروه سوم روزانه به مدت 4 هفته، 16 میلی‌لیتر بر کیلوگرم وزن بدن عصاره‌ی شلغم، به صورت خوراکی دریافت کردند. سپس موش‌ها را بیهوش کرده و از تمام گروه‌ها خون‌گیری به عمل آمد و فاکتورهای مورد نظر بررسی و با نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس مقایسه شدند. یافته‌‌ها: یافته‌های به دست آمده از این بررسی نشان داد عصاره‌ی شلغم پخته میزان سرمی گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول و کلسترول ـ LDL را در موش‌های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به طور معنی‌داری کاهش، و میزان کلسترول ـ HDL را افزایش داد (05/0P<). نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد عصاره‌ی شلغم پخته در درمان بیماری دیابت موثر بوده و می‌تواند قند و چربی خون در موش‌های دیابتی را کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: موش‌های صحرایی دیابتی شده با الوکسان، چربی، دیابت، شلغم، قند خون
متن کامل [PDF 274 kb]   (5251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشمي
دریافت: 1390/11/5 | پذیرش: 1391/4/21 | انتشار: 1391/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari F, Ansari samani R, Karimi A, Mortazaei S, Shahinfard N, rafieian M. Effect of Turnip on Glucose and Lipid Profiles of Alloxan-Induced Diabetic Rats. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 14 (5) :492-497
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1337-fa.html

اکبری فاطمه، انصاری سامانی رویا، کریمی علی، مرتضایی سیف الله، شاهین فرد نجمه، رفیعیان محمود. اثر عصاره‌ی شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی شده با الوکسان. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1391; 14 (5) :492-497

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1337-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14، شماره 5 - ( 10-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660