[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 15، شماره 2 - ( 5-1392 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 182-174 برگشت به فهرست نسخه ها
القای دیابت نوع 2 تجربی با استفاده از روغن‌های زیتون و دنبه در موش صحرایی
سید رضا فاطمی طباطبایی ، نغمه موری بختیاری ، عبدالرضا ملکیان ، عباس کریمیان ، سعید ایوانی ، سید محمد علی نوری ، اشکیانی پویا ، نقاشپور فریناز
دانشگاه شهید چمران اهواز ، fatemi_r@scu.ac.ir
چکیده:   (18834 مشاهده)

مقدمه: استفاده‌ی زیاد از چربی در جیره‌ی غذایی سبب بروز مقاومت انسولینی می­گردد.  بنابراین، پژوهش حاضر به منظور ارایه‌ی مدل تجربی مناسبی از دیابت نوع دو و مقایسه‌ی توانایی روغن­های زیتون و دنبه در القای مقاومت انسولینی انجام شد. مواد و روش‌ها: پژوهش در سه مرحله، هر بار با 15 سر موش صحرایی نژاد اسپراگ دالی انجام گردید. گروه­های کنترل، روغن زیتون و روغن دنبه، به مدت سه هفته به ترتیب توسط جیره‌ی معمول موش صحرایی، جیره‌ی غنی شده با 31% روغن زیتون یا روغن دنبه، تغذیه (مرحله اول)، و سپس با تجویز داخل صفاقی 35 میلی‌گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین (مراحل 2 و 3) دیابتی شدند. یافته‌ها: آزمون تحمل گلوکز خوراکی(OGTT)  در مرحله‌ی اول بیانگر عدم تحمل گلوکز در هر دو گروه در مقایسه با گروه کنترل بود (05/0P<)، و در مرحله‌ی دوم مقدار افزایش سطح گلوکز خون در گروه روغن زیتون بیشتر بود. هر دو روغن به ویژه روغن زیتون مقادیر کلسترول تام و کلسترول ـ LDL را افزایش دادند. سطح انسولین در گروه روغن دنبه، به ­ویژه پس از دیابتی شدن بیشتر از سایر گروه­ها بود. بر اساس یافته‌های آزمون تحمل انسولین و یافته‌های HOMA-IR حساسیت به انسولین در هر دو گروه، به ویژه در گروه روغن دنبه کاهش یافت. نتیجه­گیری: هر دو روغن دارای اثرات قابل توجهی بر سوخت و ساز بودند، ولی روغن زیتون بیشتر سبب اختلالات لیپید خون و روغن دنبه بیشتر سبب مقاومت نسبت به انسولین گردید. به نظر می­رسد روغن دنبه مدل مناسب­تری برای مطالعه‌ی اختلالات کربوهیدراتی دیابت نوع 2 و روغن زیتون مدل مناسب­تری در ایجاد اختلالات لیپیدی و به احتمال زیاد سندرم متابولیک باشد.

واژه‌های کلیدی: روغن دنبه، روغن زیتون، حساسیت به انسولین، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 317 kb]   (5934 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1390/9/13 | پذیرش: 1392/5/7 | انتشار: 1392/5/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatemi Tabatabaei S R, Moori Bakhtiary N, Malekian A, Karimian A, Eivani S, Noori S M A, et al . Induction of Experimental Type 2 Diabetes Using Olive and Rump Oils in Rat. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 15 (2) :174-182
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1305-fa.html

فاطمی طباطبایی سید رضا، موری بختیاری نغمه، ملکیان عبدالرضا، کریمیان عباس، ایوانی سعید، نوری سید محمد علی، و همکاران.. القای دیابت نوع 2 تجربی با استفاده از روغن‌های زیتون و دنبه در موش صحرایی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1392; 15 (2) :174-182

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1305-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 2 - ( 5-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645