[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 14، شماره 4 - ( 8-1391 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 360-367 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه‌ی 13 تهران
مجید حسن قمی، پروین میرمیران، زهره امیری، گلاله اصغری، سعید صادقیان، دکتر نرگس سربازی، دکتر فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (7656 مشاهده)

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط امنیت غذایی و تنوع غذایی در جمعیت بالای 40 سال مطالعه‌ی قند و لیپید تهران بود. مواد و روش‌ها: از جمعیت غیر دیابتی بالای 40 سال TLGS  به طور تصادفی تعداد 200 نفر انتخاب، پرسش‌نامه‌ی  بررسی امنیت غذایی خانوار تکمیل، و به 4 گروه (امنیت غذایی بالا، مرز امنیت غذایی، امنیت غذایی پایین و امنیت غذایی خیلی پایین) تقسیم شدند. داده‌های آمارنگاری، تن‌سنجی و دریافت‌های غذایی نمونه‌ها جمع­آوری و امتیاز تنوع غذایی (DDS) بر اساس 5 گروه هرم راهنمای غذایی تعیین شد. یافته‌ها: میانگین DDS نمونه‌ها 35/1±94/4 برآورد و در گروه امنیت غذایی بالا به طور معنی‌داری بیش از گروه ناامن غذایی (مجموع سه گروه دیگر) بود. میانگین امتیاز امنیت غذایی در چارک اول DDS (95/1±04/3) بیش از چارک سوم (1/2±94/1،005/0=P) و چهارم (2/2±22/2، 043/0=P) بود. کمترین و بیشترین درصد نمونه‌های دارای امنیت غذایی بالا به ترتیب در اولین و سومین چارک DDS بودند. پس از تعدیل اثر جنسیت، سن، نمایه‌ی توده‌ی بدن، انرژی دریافتی، شغل و وضعیت تاهل شانس قرار گرفتن در کمترین چارک DDS میوه‌ها در گروه امنیت غذایی بالا، 73% کمتر از گروه با وضعیت امنیت غذایی پایین بود. همبستگی معکوس بین امتیاز امنیت غذایی با DDS کل (42/0r=-، 012/0P=DDS گروه میوه‌ها (45/0r=-، 004/0P=) و DDS گروه سبزی‌ها (37/0r=-، 046/0P=) مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: DDS به عنوان یکی از شاخص‌های تغذیه‌ی سالم با امنیت غذایی مرتبط است، به طوری که با افزایش سطح امنیت غذایی، DDS به‌ویژه DDS میوه‌ها و سبزی‌ها بیشتر می‌شود.

واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، ناامنی غذایی، تنوع غذایی
متن کامل [PDF 313 kb]   (2076 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۰/۸/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۱/۲/۲۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasan-Ghomi M, Mirmiran P, Amiri Z, Asghari G, Sadeghian S, Sarbazi N et al . The Association of Food Security and Dietary Variety in Subjects Aged Over 40 in District 13 of Tehran. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2012; 14 (4) :360-367
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1296-fa.html

حسن قمی مجید، میرمیران پروین، امیری زهره، اصغری گلاله، صادقیان سعید، سربازی نرگس و همکاران.. ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه‌ی 13 تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1391; 14 (4) :360-367

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1296-fa.html



جلد 14، شماره 4 - ( 8-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4030