[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 13، شماره 3 - ( 6-1390 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 233-242 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ی تاثیر مصرف نان جو دوسر واقعی با نان جو رایج عرضه شده در تهران، بر سطح سرم گلوکز و چربی در سرم مبتلایان به دیس‌لیپیدمی و دیابت نوع 2
شجیعه نجار صفری، سید وهاب الدین رضوانی، مجید حاجی فرجی، بهرام رشید خانی
معاونت غذا و دارو دانشگاه شهید بهشتی ، shajieh_s@yahoo.com
چکیده:   (40367 مشاهده)

چکیده

مقدمه: به منظور مقایسه‌ی تاثیر نان جو دوسر واقعی (Oat) با نان جو رژیمی (بارلی) بر پروفایل چربی و قند مبتلایان به دیس‌لیپیدمی و دیابت نوع 2،  این پژوهش روی مراجعین به انجمن دیابت ایران انجام گرفت. مواد و روش‌ها: پژوهش به صورت مطالعه‌ای دوسو کور روی 36 فرد مبتلا به دیابت نوع 2، بر اساس قند خون ناشتای بیشتر از 126 میلی‌گرم در صد میلی‌‌لیتر و یکی از شاخص‌های لیپیدی خارج از حد طبیعی انجام شد. بیماران به طور تصادفی در یکی از گروه‌های نان A و B قرار گرفتند. به تمام بیماران، روزانه 250 گرم نان جو دوسر یا نان جو عرضه شده در بازار به مدت 3 هفته داده شد. در ابتدا، پس از 10 روز و انتهای دوره‌ی پژوهش، 5 سی‌سی خون ناشتای وریدی از آزمودنی‌ها گرفته شد. پس از یک دوره پاکسازی سه هفته‌ای، آزمودنی‌های هر گروه به گروه مقابل منتقل گردید و اقدامات مرحله‌ی قبل در مورد آنها تکرار شد. یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد در هر دو گروه، تمام شاخص‌های متابولیکی و تن‌سنجی به جز WHR بهبود پیدا کرد. میزان تغییرات قند خون ناشتا در گروه دریافت کننده‌ی نان جو دوسر و نان جو رژیمی به ترتیب 7/2±32- و 2/9±2/6-  میلی‌گرم در صد میلی‌لیتر و میزان کلسترول ـ HDL در گروه بارلی (رژیمی) و نان جو دوسر به ترتیب 2/0±34/1 و 8/1±2/9 میلی‌گرم بود. نتیجه‌گیری: پژوهش کنونی نشان داد که نان‌های تهیه شده از جو دوسر و جو (بارلی) در بهبود شاخص‌های تن‌سنجی و متابولیکی موثر هستند و اثرات سودمند نان تهیه شده با جو دوسر در کاهش قند خون و کلسترول ـ HDL به مراتب بیشتر است.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، دیس لیپیدمی، نان جو دوسر، نان جو رژیمی، پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 325 kb]   (6220 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۸۹/۷/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۰/۴/۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najjar safari S, Rezvani S V, Haji Faraji M, Rashidkhani B. The Effect of . Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2011; 13 (3) :233-242
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1045-fa.html

نجار صفری شجیعه، رضوانی سید وهاب الدین، حاجی فرجی مجید، رشید خانی بهرام. مقایسه‌ی تاثیر مصرف نان جو دوسر واقعی با نان جو رایج عرضه شده در تهران، بر سطح سرم گلوکز و چربی در سرم مبتلایان به دیس‌لیپیدمی و دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1390; 13 (3) :233-242

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1045-fa.html



جلد 13، شماره 3 - ( 6-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4006