[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1255
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دریافت ماست پروبیوتیک و معمولی بر شاخص‌های قند خون و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی کنترل‌دار تصادفی شده
هانیه السادات اجتهد ، جواد مهتدی نیا ، عزیز همایونی راد ، میترا نیافر ، محمد اصغری جعفرآبادی ، وحید مفید
دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، homayounia@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (34808 مشاهده)

مقدمه: ماست پروبیوتیک­ جز غذاهای فراسودمند محسوب می­شود و اثرات مفیدی بر سلامت افراد دارد. در چندین پژوهش حیوانی اثر پروبیوتیک­ها در کاهش قند خون و به تاخیر انداختن بروز افزایش قند خون و مقاومت انسولینی گزارش شده است. با توجه به شیوع روز افزون دیابت نوع 2، پژوهش کنونی با هدف بررسی تاثیر ماست پروبیوتیک بر شاخص­های قند خون و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روش­ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک غدد و متابولیسم بیمارستان سینا تبریز انجام شد. افراد گروه آزمون روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک و افراد گروه شاهد روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت نمودند. دریافت­های غذایی، ویژگی‌های تن­سنجی، قند خون ناشتا، انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در ابتدا و انتهای پژوهش اندازه­گیری شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS، آزمون­های تی زوجی و تحلیل کوواریانس انجام شد. یافته­ها: میانگین قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله بعد از مداخله، بین دو گروه تفاوت آماری معنی­داری داشت (05/0>P). در گروه دریافت کننده‌ی ماست پروبیوتیک نیز در طول پژوهش، قند خون ناشتا کاهش معنی­داری نشان داد (01/0>P)، ولی کاهش غلظت انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در این گروه معنی­دار نشد (05/0<P). نتیجه­گیری: با توجه به اثر ماست پروبیوتیک در کاهش قند خون ناشتا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، مصرف پروبیوتیک­ها را به عنوان درمان کمکی می­توان توصیه نمود.

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، دیابت نوع 2، مقاومت انسولینی، قند خون ناشتا
متن کامل [PDF 286 kb]   (7166 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1389/6/29 | انتشار: 1390/2/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ejtahed H S, Mohtadi Nia J, Homayouni Rad A, Niafar M, Asghari Jafarabadi M, Mofid V. The Effects of Probiotic and Conventional Yoghurt on Diabetes Markers and Insulin Resistance in Type 2 Diabetic Patients: A Randomized Controlled Clinical Trial. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2011; 13 (1) :1-8
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1026-fa.html

اجتهد هانیه السادات، مهتدی نیا جواد، همایونی راد عزیز، نیافر میترا، اصغری جعفرآبادی محمد، مفید وحید. اثر دریافت ماست پروبیوتیک و معمولی بر شاخص‌های قند خون و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی کنترل‌دار تصادفی شده . مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1390; 13 (1) :1-8

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1026-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4692