مقدمه: تحلیل الگوهای غذایی روشی جدید در بررسی وضعیت تغذیهای است. هدف این پژوهش بررسی اعتبار و تکرارپذیری یک پرسشنامهی بسامد خوراک برای ارزیابی الگوهایتغذیهای اصلی در خانمهای تهرانی بود. مواد و روشها: با روش نمونهبرداری تصادفی، 150 نفر خانم 45- 18 ساله انتخابشدند.در ابتدا، پرسشنامهی بسامد خوراک نیمه کمی از راه مصاحبه تکمیل گردید. از افراد درخواست شد، در مدت یکسال، هر ماه 2 بار مواد غذایی مصرفی خود یادداشت نمایند. در انتهای سال، پرسشنامهی بسامد خوراک دوم، تکمیل شد. سپسالگوهای تغذیهای با روش تحلیل عاملی مشخص شدند. یافتهها: در هر یک از این 3 داده، 2 عامل مشخص و نمرات این عاملها محاسبه گردید. برای بررسی تکرارپذیری پرسشنامه، همبستگی نمرات این دو عامل در دو پرسشنامهی اول و دوم با استفاده از روش پیرسون تعیین گردید، ضریب همبستگی بین نمرات این عاملها بین 05/0- تا 11/0 بود. برایبررسی اعتبار پرسشنامه در تعیین الگوهای غذایی، همبستگی نمرات این دو عامل، ابتدا بین پرسشنامهی اول و یادداشت خوراک (ضریب همبستگی پیرسون بین 29/0 - 16/0-) و سپس بین پرسشنامه دوم و یادداشت خوراک (ضریب همبستگی، بین 11/0 - 02/0) تعیین گردید. نتیجهگیری: به نظر میرسد، الگوهای غذایی بهدست آمده با استفاده از پرسشنامهی بسامد خوراک در افراد مورد مطالعه معتبر و تکرارپذیر نبودند.