[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 8، شماره 4 - ( 10-1385 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 330-325 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر مصرف سرکه همراه غذای پرچرب بر لیپیدهای سرم در افراد سالم
فریده شیشه بر ، محمدطه جلالی ، سید محمود لطیفی
، fshishehbor@yahoo.com
چکیده:   (31001 مشاهده)
چکیده مقدمه: تغییراتی که پس از خوردن چربی در سطح لیپیدهای سرم ایجاد میشود (Postprandial lipidemia) با ایجاد آترواسکلروز ارتباط دارد و از عوامل خطرزای بیماریهای قلبی شناخته شده است. از طرفی شواهد اندکی وجود دارد که سرکهی سیب و اسید استیک باعث کاهش لیپیدهای سرم در رَت و موش می‏گردد اما اثر آن بر لیپیدهای خون انسان نامشخص است. مطالعهی حاضر با هدف بررسی اثر مصرف سرکهی سیب بر تغییرات لیپیدهای سرم پس از خوردن غذای پُر چرب در افراد سالم انجام شد. مواد و روشها : در این مطالعهی تجربی متقاطع، تغییرات لیپیدها و لیپوپروتئینهای سرم پس از خوردن غذای پُرچرب به همراه سرکه در 16 داوطلب سالم بررسی شد. وعده غذای آزمایشی (test meal) شامل 5/0 گرم چربی(کره) به ازای کیلوگرم وزن بدن، یک بار با 15 سیسی سرکهی رقیق شده و بار دیگر با همان مقدار آب (به عنوان شاهد) در دو نوبت با فاصلهی 10 تا 15 روز مصرف شد. در هر نوبت آزمایش سه نمونه خون، ناشتا، 4 و 8 ساعت پس از خوردن وعده غذای آزمایشی گرفته شد. میزان تریگلیسرید، کلسترول و HDL-C سرم اندازهگیری شد. سطح زیر منحنی نیز با روش ذوزنقهای (trapezoidal) محاسبه گردید. دادهها با روش آماری آنالیز واریانس مقادیر تکرار شده و آزمون تی زوجی در نرمافزار آماری SPSS نسخهی 11 آنالیز شدند. یافتهها: سطح تری‏گلیسرید سرم پس از مصرف غذا با سرکه و با آب به طور معنی‏داری در مقایسه با سطح ناشتای آن افزایش یافت (05/0p<) و سپس به حد ناشتا رسید. اما تفاوتی در روند این تغییرات بین دو غذا وجود نداشت. بین سطح زیر منحنی تری‏گلیسرید بعد از خوردن غذا با سرکه ( mg/dL. 8h 66/326±75/820) و با آب ( mg/dL. 8h66/385±88/850) نیز تفاوتی وجود نداشت. همچنین تفاوتی بین تغییرات کلسترول تام، LDL-C و HDL-C بعد از خوردن غذا با سرکه و با آب مشاهده نگردید. نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف یک دوز سرکهی سیب به همراه غذای پرچرب بر تغییرات کوتاه مدت لیپیدها و لیپوپروتئنهای سرم پس از غذا در انسان تأثیری ندارد. پیشنهاد میشود در مطالعههای آتی مصرف طولانی مدت سرکه بر پروفایل لیپیدها در انسان مورد بررسی قرارگیرد.
واژه‌های کلیدی: سرکه، لیپیدهای سرم، لیپیدهای پس از غذا، غذای پُرچرب
متن کامل [PDF 258 kb]   (3806 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1386/2/25 | انتشار: 1385/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, Jalali M, Latifi S. Effect of Apple Cider Vinegar on Postprandial Lipaemia in Healthy Adults. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2006; 8 (4) :325-330
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-350-fa.html

شیشه بر فریده، جلالی محمدطه، لطیفی سید محمود. بررسی تأثیر مصرف سرکه همراه غذای پرچرب بر لیپیدهای سرم در افراد سالم. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1385; 8 (4) :325-330

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-350-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 8، شماره 4 - ( 10-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645