:: جلد 5، شماره 1 - ( بهار 1382 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 37-33 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی جنبه‌های بالینی و تشخیصی فئوکروموسیتوم در بیماران بستری شده در 5 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر باقر لاریجانی ، دکتر محمدحسن باستان‌حق ، دکتر محمد پژوهی ، دکتر ناهید سرحدی ، دکتر شهریار آقاخانی ، دکتر زهره حمیدی
، emrc@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (35872 مشاهده)
مقدمه: در این مطالعه گذشته‌نگر برخی یافته‌های بیوشیمیایی، رادیولوژیک و علایم بالینی در بیماران مبتلا به فئوکروموسیتوم بررسی شد. مواد و روش‌ها: تاریخچه بالینی، اطلاعات پاتولوژیک و آزمایش‌های بیمار که منجر به تشخیص بیماری شده و روش‌هایی که در تعیین محل تومور استفاده شده بود از پرونده‌های 60 بیمار مبتلا به فئوکروموسیتوم که در سال‌های 74-1338 در 5 بیمارستان مربوط به دانشگاه علوم پزشکی تهران بستری شده بودند، استخراج گردید و مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: فشارخون حمله‌ای در 98% بیماران و تپش قلب در 43% بیماران مشاهده شد. سر درد و تعریق بیش از حد به ترتیب در 71% و 68% بیماران موجود بود. طبق بررسی‌های ما آزمایش وانیل ماندلیک اسید (VMA) و سی‌تی‌اسکن روش‌های حساسی برای تشخیص بیماری و تعیین محل فئوکروموسیتوم بودند. ضمن اینکه MIBG حساسیت کمتری در مطالعه ما داشت. زمانی که بررسی VMA با اندازه‌گیری نوراپی‌نفرین همراه شد، تشخیص فئوکروموسیتوم با حساسیت بالایی امکان‌پذیر گردیدند. نتیجه‌گیری: علایم بالینی بیماران این مطالعه تفاوت‌هایی با مطالعات دیگر داشت؛ فشارخون حمله‌ای بسیار بیشتر از مطالعات گذشته و تپش قلب بسیار کمتر از مطالعات گذشته مشاهده شد. نتایج نشان می دهد که مجموع دو روش بررسی VMA با اندازه‌گیری نوراپی‌نفرین شاید بتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای اندازه‌گیری متانفرین در ادرار 24 ساعته معرفی گردد.
واژه‌های کلیدی: فئوکروموسیتوم، نئوپلاسم آدرنال، پرفشاری خون
متن کامل [PDF 262 kb]   (13706 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1385/9/2 | انتشار: 1381/12/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 5، شماره 1 - ( بهار 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها