:: جلد 17، شماره 4 - ( 9-1394 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 281-274 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ی سطح سرمی لپتین مادر در سه ماهه‌ی سوم بارداری و پس از زایمان در دو گروه زایمان واژینال و سزارین
سعیده السادات حاجی میرزایی ، زینب سام کن ، نجمه تهرانیان
دانشگاه تربیت مدرس ، n_tehranian@yahoo.com
چکیده:   (6638 مشاهده)

مقدمه: لپتین پلی‌پپتیدی است که توسط بسیاری سلول‌ها از جمله آدیپوسیت‌ها تولید می‌شود و تنظیم اشتها یکی از مهمترین وظایف آن است. این هورمون، یک مولکول با پتانسیل‌های متعدد است که در سطح وسیعی از عملیات فیزیولوژیک و پاتولوژیک مشارکت می‌نماید. مقدار لپتین در طول زایمان افزایش قابل توجهی پیدا میکند که این موضوع می‌تواند نشاندهنده‌ی تفاوت سطح سرمی لپتین مادر در زایمان واژینال و سزارین باشد؛ لذا در این پژوهش بر آن شدیم سطح سرمی لپتین مادر در سه ماهه سوم بارداری و پس از زایمان را  در دو گروه زایمان واژینال و سزارین مقایسه کنیم. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی مورد ـ شاهدی لانه گزیده، روی 166 زن باردار با سن بارداری 32-28 هفته صورت گرفت. سطح سرمی لپتین مادر در دو نوبت سه ماهه‌ی سوم بارداری و 24 ساعت اول بعد از زایمان اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی، دقیق فیشر و  کای-دو تحلیل شدند. یافته‌ها: تفاوت معنی‌داری در سطح سرمی لپتین مادر قبل و بعد از زایمان در گروه زایمان واژینال و سزارین مشاهده شد (به ترتیب 001/0>P و 004/0P=). سطح سرمی لپتین مادر در 24 ساعت اول بعد از زایمان در دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی‌داری داشت (001/0>P). نتیجه‌گیری: سطح سرمی لپتین مادر در 24 ساعت اول پس از زایمان واژینال به طور معنی‌داری بالاتر از زایمان سزارین است. با توجه به تاثیرات گسترده لپتین روی پیامدهای مادری و نوزادی، زایمان واژینال به عنوان روش ارجح توصیه می‌شود. 

واژه‌های کلیدی: لپتین، زایمان واژینال، سزارین
متن کامل [PDF 293 kb]   (1692 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: زنان
دریافت: 1393/12/12 | پذیرش: 1394/5/5 | انتشار: 1394/9/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها