[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 6 - ( 12-1393 ) ::
جلد 16 شماره 6 صفحات 418-411 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصارهی روغنی سیاه‌دانه روی فراسنجهای لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی کنترل‌دار دو-سورکور
سعید هادی ، پروین میرمیران ، سمیه حسین پور نیازی ، مهدی هدایتی ، فریدون عزیزی
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (8834 مشاهده)

مقدمه: بهبود اختلالات چربی در پیشگیری از عوارض دیابت دارای اهمیت است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر عصاره روغنی سیاه­دانه بر اختلالات چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دو­سورکور، بر 43 بیمار مرد و زن مبتلا به دیابت نوع 2 که به صورت تصادفی ساده در دو گروه مداخله (23 نفر) و دارونما (20 نفر) تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله، روزانه 2 عدد کپسول 500 میلی­گرمی عصاره روغنی سیاه­دانه و گروه کنترل، روزانه 2 عدد کپسول 500 میلی­گرمی دارونما را به مدت 8 هفته مصرف نمودند. فراسنج­های چربی خون در ابتدا و پایان مداخله اندازه­گیری شد. یافته­ها: در گروه مداخله نسبت به گروه دارونما، میانگین تغییرات غلظت تری‌گلیسرید سرم (4/17- در برابر 7/16؛ 003/0=P)، کلسترول ـ LDL (2/16- در برابر 5/6؛ 001/0>P)، کلسترول تام (0/16- در برابر 9/2؛ 04/0=P) و نسبت کلسترول ـ LDL به کلسترول ـ HDL (31/0- در برابر 18/0؛ 002/0=P) در پایان هفته­ی هشتم کاهش معنی­داری داشت. غلظت کلسترول ـ HDL سرم و نسبت کلسترول تام به کلسترول ـ HDL، در پایان هفته­ی هشتم در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل هیچ تفاوت معنی­داری نداشت. نتیجه‌گیری: مصرف عصاره‌ی روغنی سیاه‌‌دانه، سبب بهبود فراسنج­های چربی خون در بیماران دیابتی نوع 2 می­شود.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، سیاه‌دانه (Nigella sativa)، تیموکینون، فراسنج‌های لیپیدی
متن کامل [PDF 314 kb]   (2601 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/6/1 | پذیرش: 1393/9/12 | انتشار: 1393/12/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hadi S, Mirmiran P, Hosseinpour-Niazi S, Hedayati M, Azizi F. Effect of Nigella Sativa Oil Extract on Lipid Profiles in Type 2 Diabetic Patients: A Randomized, Double Blind, Placebo-controlled Clinical Trial. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2015; 16 (6) :411-418
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1787-fa.html

هادی سعید، میرمیران پروین، حسین پور نیازی سمیه، هدایتی مهدی، عزیزی فریدون. اثر عصارهی روغنی سیاه‌دانه روی فراسنجهای لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی کنترل‌دار دو-سورکور. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (6) :411-418

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1787-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 6 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645