[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 13، شماره 3 - ( 6-1390 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 263-256 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر آموزش تغذیه بر عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی ـ عروقی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی
آرش نجیمی ، لیلا آزادبخت ، اکبر حسن زاده ، غلامرضا شریفی راد
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، sharifirad@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (24797 مشاهده)

چکیده

مقدمه: بر خلاف روند شیوع دیابت در سنین مختلف، بیشتر برنامه‌های آموزش دیابت برای بالغین جوان و یا بیماران تازه تشخیص داده شده، طراحی و اجرا گردیده است. این پژوهش، با هدف ارزشیابی برنامه‌ی آموزش تغذیه بر شاخص‌های سوخت و ساز، تن سنجی و فشارخون سالمندان بالای 60 سال مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه‌ی تجربی، 100 سالمند با سن بالای 60 سال و مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت نمودند. سالمندان به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند و داده‌های دو گروه، در دو زمان قبل و 3 ماه پس از مداخله‌ی آموزش تغذیه، جمع‌آوری گردید. سپس داده‌ها به‌ وسیله‌ی نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری مناسب، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش در گروه مداخله، کاهش معنی‌داری را در میانگین وزن (3/1 کیلوگرم)، نمایه‌ی توده‌ی بدن (48/0 کیلوگرم بر مترمربع)، تری‌گلیسیرید (25/18 میلی‌گرم)، قند خون ناشتا (5/19 میلی‌گرم در صد میلی‌لیتر) و هموگلوبین گلیکوزیله (36/0%) نشان داد. در مورد میزان لیپوپروتئین سبک، لیپوپروتئین سنگین و فشار خون، اختلاف معنی‌داری بین دو گروه مداخله و کنترل دیده نشد. نتیجه‌گیری: آموزش تغذیه‌ی تئوری محور، در مدت 3 ماه سبب کاهش شاخص‌های بیوشمیایی و تن‌سنجی سالمندان (<60) مبتلا به دیابت نوع 2 گردید که این امر به نوبه‌ی خود می‌تواند سبب کاهش عوارض عروق کوچک و بزرگ مرتبط با بیماری دیابت شود.

واژه‌های کلیدی: آموزش تغذیه، عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سالمندان، دیابت نوع 2. مدل بزنف
متن کامل [PDF 290 kb]   (3620 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1389/9/30 | پذیرش: 1390/1/29 | انتشار: 1390/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najimi A, Azadbakht L, Hassanzadeh A, Sharifirad G R. The Effect of Nutrition Education on Risk Factors of Cardiovascular Diseases in Elderly Patients with Type 2 Diabetes: a Randomized Controlled Trial. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2011; 13 (3) :256-263
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1085-fa.html

نجیمی آرش، آزادبخت لیلا، حسن زاده اکبر، شریفی راد غلامرضا. تاثیر آموزش تغذیه بر عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی ـ عروقی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1390; 13 (3) :256-263

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1085-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 13، شماره 3 - ( 6-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645