۳ نتیجه برای افکار
دکتر آرش اردوخانی، پروین میرمیران، دکتر مارینا پورافکاری، دکتر عیسی نشاندار اصل، دکتر فریدون فتوحی، دکتر مهدی هدایتی، دکتر فریدون عزیزی،
جلد ۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۳ )
چکیده
مقدمه: تا امروز هیچ مطالعهای در کشور میزان بروز هیپوتیروئیدی دایمی و گذرا را تعیین نکرده است. در مقاله حاضر این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روشها: از اسفند ۱۳۷۶ تا شهریور ۱۳۸۱ نمونههای خون خشک شده بندناف در تهران و دماوند گرداوری و موارد با mU/L ۲۰ TSH فراخوان شدند (two-site IRMA). در هفته دوم زندگی و پس از آن، هیپوتیروئیدی نوزادان براساس مقادیر سرمی mU/L ۱۰ < TSH و g/dL ۵/۶ > T۴ یا mU/L ۳۰ < TSH به تنهایی شناسایی و درمان جایگزینی با لووتیروکسین آغاز شد. نوزادان تا خرداد ماه ۱۳۸۲ پیگیری شدند. دیسژنزی تیروئید با اسکن تکنیسیوم پرتکنتات و/ یا اولتراسونوگرافی تیروئید و دیسهورمونوژنزی در کودکان با تیروئید بجا در ۳-۲ سالگی با قطع درمان به مدت ۴ هفته و مقادیر غیرطبیعی سرمی TSH و T۴ تشخیص داده شد و مقادیر طبیعی نشاندهنده هیپوتیروئیدی گذرا بودند. یافتهها: از ۳۵۰۶۷ نوزاد، ۳۷۳ نفر فراخوان شدند (میزان فراخوان ۰۶/۱%). ۳۵ مورد هیپوتیروئیدی نوزادان (میزان بروز ۱ در ۱۰۰۲)، و ۲۵ مورد هیپوتیروئیدی دایمی (میزان بروز ۱ در هر ۱۴۰۳)، ۶ مورد هیپوتیروئیدی گذرا (۱ در هر ۵۸۴۵ تولد زنده) شناسایی شد. تشخیص نوع دایمی یا گذرا در ۴ نوزاد نامعلوم ماند. دیسژنزی و دیس هورمونوژنزی تیروئید به ترتیب در ۱۸ (میزان بروز ۱ در هر ۱۹۴۸) و ۷ کودک (میزان بروز ۱ در هر ۵۰۱۰) شناسایی شد. نتیجهگیری: میزان بروز بالای هیپوتیروئیدی دایمی نوزادان نیاز برای ملی نمودن طرح غربالگری کمکاری مادرزادی تیروئید را در کشور بیش از پیش مطرح مینماید.
الهام نیسانی سامانی، معصومه یزدان، کیا نیک منش، مارینا پورافکاری، دكتر معصومه فلاحیان،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۷ )
چکیده
چکیده مقدمه: آمنورهی اولیه، یکی از مهمترین و نگرانکنندهترین شکایتهای طبی زنان در سنین باروری است. این پژوهش به منظور بررسی علل آمنورهی اولیه بر اساس یافتههای بالینی، سونوگرافی و آزمایشگاهی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعهی Case Series، در مرکز آموزشی ـ درمانی آیتا… طالقانی طی سالهای ۸۵-۱۳۸۴ انجام شد. اطلاعات بیماران مراجعه کننده یا ارجاع شده به علت آمنورهی اولیه به درمانگاه زنان یا غدد در ده سال اخیر جمعآوری شد. یافتهها: ۵۳ بیمار بررسی شدند. متوسط سن بیماران مورد مطالعه ۲۴/۷۸۲/۲۶ بود. شایعترین علت آمنورهی اولیه بر اساس یافتههای بالینی، آزمایشگاهی و سونوگرافی اختلال تکاملی مولرین (۱۹ مورد) بود. سایر علل شامل هیپوگونادوتروپیک هیپوگونادیسم (۱۲ مورد)، پرکاری مادرزادی آدرنال (۸ مورد) و دیسژنزیگناد (۵ مورد) بود. نتیجهگیری: پیشنهاد میشود با توجه به محدود بودن موارد آمنورهی اولیه و به منظور ساماندهی مراحل تشخیص و دخالت درمانی، امکان ثبت موارد آمنورهی اولیه در مراکز تحقیقاتی فراهم شود.
دکتر مهناز سنجری، دکتر مهدی افکار، دکتر نکو پناهی، دکتر فاطمه حاجی ولی زاده، دکتر علی جلیلی، دکتر نوشین فهیم فر، دکتر سید محمود سجادی جزی، دکتر لاله قدیریان، دکتر آزاده سیاری فرد، دکتر گیتا شفیعی، دکتر حمیدرضا فاتح، دکتر رشا اطلسی، شکوه شهروسوند، دکتر کاظم خلجی، دکتر محمدجواد منصورزاده، دکتر باقر لاریجانی، دکتر افشین استوار،
جلد ۲۴، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: پوکی استخوان بهعنوان شایعترین بیماری متابولیکی استخوان، یک بیماری مزمن و یک تهدید اقتصادی- اجتماعی است. هدف از این مطالعه تدوین راهنمای بالینی پوکی استخوان به منظور یکپارچهسازی ارایه خدمات میباشد. مواد و روشها: این مطالعه در دو مرحله؛ شامل مرور جامع و روش گروه خبرگان، طراحی و انجام شد. ابتدا جستجوی جامع منابع در بانکهای اطلاعاتی معتبر انجام شد. سپس در بخش گروه خبرگان، متخصصین با امتیازدهی، قضاوت نهایی خود را در خصوص مزیت بالینی و قابلیت بومیسازی هر یک از توصیهها بهصورت «کم، متوسط و زیاد» مشخص نمودند. در نهایت از بین توصیههای متفاوت برای یک سؤال بالینی، توصیهای که بیش از ۷۰ درصد از اعضای گروه خبرگان به آن رای مثبت داده بودند، بهعنوان توصیه نهایی انتخاب شد. یافتهها: با بررسی راهنماهای بالینی معتبر دنیا، ۵ راهنما با توجه به معیارهای غربالگری مطالعه انتخاب و وارد مطالعه شدند. پس از برگزاری چندین جلسهی گروه خبرگان و بررسی توصیهها در نسخهی اولیه، ۲۸ سؤال و ۱۸۱ توصیه استخراج شد. پس از کسب نظرات صاحبنظران، توصیههای نهایی در یک جلسه با حضور متخصصین بالینی مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس نظرات ارایه شده، نسخه نهایی و بهروزرسانی شده راهنما، در قالب ۳۴ سؤال و ۱۱۱ توصیه در حوزه سلامت استخوان (۴ سوال، ۱۲ توصیه)، تشخیص و ارزشیابی (۶ سوال، ۱۹ توصیه)، درمان و توانبخشی (۱۷ سوال، ۶۷ توصیه) و کمماهیچگی (سارکوپنی) (۷ سوال ۱۳ توصیه) ارایه شد. نتیجهگیری: با توجه به تاکید بر ضرورت دسترسی به دستورالعملهای معتبر برای ارائهی خدمات بهینه و سودمند به بیماران این مرز و بوم و رفع چالشهای شکاف مراقبت، اقدام به تدوین راهنمای بالینی پوکی استخوان شده است.