[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1219
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 97-90 برگشت به فهرست نسخه ها
اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزاینده‌ی وامانده‌ساز در دوچرخه‌سواران حرفه‌ایی و آماتور نخبه
محمدرضا حامدی نیا ، محمد شبانی ، مهدی زارعی ، جان میدللی
دانشگاه تربیت معلم سبزوار ، mrhamedi1350@gmail.com
چکیده:   (35238 مشاهده)

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه‌ی اکسیداسیون چربی­ و کربوهیدرات­ طی شدت­های مختلف ورزش تا واماندگی در دوچرخه‌سواران حرفه­ایی و آماتور است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش 42 نفر دوچرخه‌سوار حرفه­ایی و 31 نفر دوچرخه‌سوار آماتور (نخبه) شرکت کردند. آزمودنی‌ها یک آزمون ورزشی فزاینده را بر چرخ کارسنج با 50 وات افزایش در هر 3 دقیقه تا واماندگی اجرا کردند. نسبت تبادل تنفسی (RER) و ضربان قلب هنگام فعالیت ثبت شد. میانگین حجم اکسیژن دمی، حجم دی‌اکسید بازدمی و RER در طول زمان استراحت و 3 دقیقه پایانی بارهای کاری ثبت و مقدار اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی با استفاده از معادله‌های عنصرسنجی محاسبه گردید. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد مقدارRER در حالت استراحت و شدت 200 وات بین دو گروه دوچرخه‌سوار حرفه‌ای و آماتور تفاوت معنی‌داری ندارد، ولی در شدت‌های 300 و 400 وات RER در دوچرخه‌سواران حرفه‌ای به طور معنی‌داری از دوچرخه‌سواران آماتور پائین‌تر می‌باشد (01/0= .(Pبین دو گروه دوچرخه‌سواران آماتور و حرفه‌ای در مقدار و درصد اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی تفاوت معنی‌داری در حال استراحت و شدت‌های مختلف وجود نداشت. نتیجه‌گیری: تفاوت اندکی در مورد استفاده از کربوهیدرات و چربی بین دوچرخه‌سواران حرفه‌ای و آماتور وجود دارد، ولی همین تفاوت اندک و صرفه جویی اندک دوچرخه‌سواران حرفه‌ای در استفاده از کربوهیدرات‌ها موجب تفاوت عملکردی عمده‌ای بین آنها می‌شود.

 

واژه‌های کلیدی: اکسیداسیون، چربی، کربوهیدرات، تمرین، دوچرخه‌سوار حرفه‌ای، آماتور
متن کامل [PDF 305 kb]   (9725 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ورزش
دریافت: 1389/3/30 | انتشار: 1390/2/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hamedinia M, shabani M, zarei M, Medelli J. Fat and Carbohydrate Oxidation During an Exhaustive Incremental Exercise in Professional and Elite Amateur Cyclists. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2011; 13 (1) :90-97
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-976-fa.html

حامدی نیا محمدرضا، شبانی محمد، زارعی مهدی، میدللی جان. اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزاینده‌ی وامانده‌ساز در دوچرخه‌سواران حرفه‌ایی و آماتور نخبه. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1390; 13 (1) :90-97

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-976-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 13، شماره 1 - ( 2-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645