[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 12، شماره 6 - ( 12-1389 ) ::
جلد 12 شماره 6 صفحات 608-603 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی طولانی مدت کیفیت رژیم غذایی کودکان و نوجوانان بر اساس توصیه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی: مطالعه قند و لیپید تهران
پروین میرمیران ، زهرا بهادران ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات علوم غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم ، azizi@endocrine.ac.ir
چکیده:   (43012 مشاهده)

مقدمه: عوامل خطر بیماری قلبی ـ عروقی از کودکی آغاز و به تدریج پیشرفت می­کنند. کیفیت رژیم غذایی نقش مهمی در بروز این عوامل خطر دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی روند کیفیت رژیم غذایی کودکان و نوجوانان شرکت‌کننده در مطالعه‌ی قند و لیپید تهران، بر اساس توصیه‌های پیشگیری از بیماری­های قلبی ـ عروقی طی 7/6 سال می­باشد. مواد و روش‌ها: ویژگی‌های رژیم غذایی 113 نفر توسط پرسش‌نامه‌ی 24 ساعت یادآمد طی 2 روز و پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک، در سه مقطع زمانی جمع‌آوری شد. رژیم غذایی افراد با توصیه­های تغذیه­ در زمینه‌ی پیشگیری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی، مقایسه و امتیاز کیفیت رژیم غذایی تعیین شد. افراد بر اساس کیفیت رژیم غذایی به سه گروه ضعیف، متوسط و خوب طبقه­بندی شدند. هم‌چنین روند کیفیت رژیم غذایی طی 7/6 سال ارزیابی شد. یافته‌ها: میانگین سنی افراد در ابتدای پژوهش 19/4±45/11 سال بود. درصد افراد با کیفیت رژیم غذایی ضعیف از 8/8% در ابتدای پژوهش به 3/28% در مرحله‌ی دوم (4/3 سال بعد)، و 4/32% در مرحله‌ی سوم (7/6 سال بعد) رسید. درصد افراد با کیفیت رژیم غذایی متوسط از 80% در مرحله‌ی اول به 70% و 65% در مرحله‌ی دوم و سوم پژوهش، به ترتیب کاهش یافت. بیش از 10% افراد در ابتدای بررسی کیفیت رژیم غذایی خوبی داشتند که در مرحله‌ی دوم و سوم بررسی به کمتر از 3% کاهش یافت. هم‌چنین کاهش معنی‌دار کیفیت رژیم غذایی در مرحله‌ی دوم و سوم نسبت به ابتدای پژوهش مشاهده گردید (05/0P<). نتیجه‌گیری: کیفیت رژیم غذایی کودکان و نوجوانان در مقایسه با توصیه‌ها در زمینه‌ی پیشگیری از بیماری‌های قلبی_ عروقی، روند نامطلوبی دارد.

واژه‌های کلیدی: بیماری‌های قلبی ـ عروقی، کیفیت رژیم غذایی، کودکان و نوجوانان، پیشگیری
متن کامل [PDF 270 kb]   (2782 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1388/11/28 | انتشار: 1389/12/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mirmiran P, bahadoran Z, Azizi F. Longitudinal Study of Diet Quality in Children and Adolescents, Based on the Preventive Recommendations for Cardiovascular Disease: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2011; 12 (6) :603-608
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-889-fa.html

میرمیران پروین، بهادران زهرا، عزیزی فریدون. بررسی طولانی مدت کیفیت رژیم غذایی کودکان و نوجوانان بر اساس توصیه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1389; 12 (6) :603-608

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-889-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 6 - ( 12-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645