:: جلد 7، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 340-331 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات مصرف درازمدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی
لیلا آزادبخت ، پروین میرمیران ، احمد اسماعیل زاده ، دکتر فریدون عزیزی
چکیده:   (25572 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف درازمدت رژیم غذایی با مقدار چربی متوسط (30% انرژی از چربی) در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب (20% انرژی از چربی) بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی صورت گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که طی 14 ماه بر روی 89 فرد چاق یا دارای اضافه وزن kg/m2) 25 (BMI≥ انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم کاهش وزن با چربی متوسط (30% از انرژی) (45=(n یا رژیم کاهش وزن با چربی کم (20% از انرژی) (44=(n تقسیم شدند. اندازه‌گیری وزن، دور کمر، LDL-C، HDL-C، کلسترول تام، تری‌گلیسرید، فشار خون سیستولی و دیاستولی به عنوان متغیرهای وابسته اصلی در ابتدای مطالعه، انتهای ماه هفتم و چهاردهم صورت گرفت. جهت مقایسه متغیرهای اصلی در دو گروه از آزمون t و جهت مقایسه هر گروه با وضعیت ابتدایی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته‌ها: خصوصیات همه افراد که به طور تصادفی در هر یک از دو گروه قرار گرفته بودند یکسان بود. اثر رژیم غذایی با چربی کم و متوسط بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در پایان ماه هفتم مشابه بود. ولی رژیم کاهش وزن با چربی متوسط تأثیر بیشتری بر وزن kg) 5/1±9/4 ـ در مقابل 1/1±7/2 ـ کیلوگرم؛ 0001/0(p<، دور کمر (4/2±5/5 ـ سانتی‌متر در مقایسه با 3/1±3/2 ـ سانتی‌متر؛ 0001/0(p<، و سایر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مقایسه با رژیم کم‌چربی پس از گذشت 14 ماه داشت. نتیجه‌گیری: رژیم غذایی با چربی متوسط ممکن است اثر بهتری بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مقایسه با رژیم غذایی کم چربی در درازمدت داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی با چربی متوسط، رژیم غذایی کم چرب، عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی، درازمدت، کاهش وزن
متن کامل [PDF 252 kb]   (2825 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1385/8/24 | انتشار: 1384/9/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها