:: جلد 11، شماره 3 - ( 6-1388 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 339-331 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پیشگیری‌کننده‌ی آب سیر در آسیب‌‌های کلیوی ناشی از دیابت ملیتوس در موش‌‌های صحرایی
مصطفی راشکی کمک ، علی گل ، شهریار دبیری
، agol@mail.uk.ac.ir
چکیده:   (41320 مشاهده)

مقدمه: از آنجا که همه‌ی پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ی خواص سیر در بهبود نفروپاتی دیابتی پس از ایجاد دیابت انجام شده است، بر آن شدیم تا خواص پیشگیری‌کننده‌ی آب سیر را بر عوارض کلیوی دیابت مورد مطالعه قرار دهیم. مواد و روش‌ها: چهل سر موش صحرایی نر به 5 گروه تقسیم شدند: 1- گروه طبیعی (N)، 2- گروه طبیعی + سیر (N+G) که به مدت 6 هفته آب سیر دریافت کردند، 3) گروه دیابتی (D) که با تزریق استروپتوزوتوسین (STZ) به میزان mg/Kg60 به صورت داخل صفاقی دیابتی شده بودند، 4) گروه دیابتی + سیر قبل (D+Gb): که برای سه هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق STZ آب سیر را دریافت نمودند، 5) گروه دیابتی + سیر بعد (D+Ga)، این گروه سه روز بعد از تزریق STZ آب سیر را برای 3 هفته دریافت کردند. یافته‌ها: نتایج نشان داد دیابت باعث افزایش معنی‌داری در میزان کراتینین سرم، کلیرانس کراتینین و هم‌چنین کاهش معنی‌داری در نسبت اوره به کراتینین ادرار (Ur:Cr) در گروه دیابتی نسبت به سایر گروه‌‌ها شد. مصرف سیر موجب هدایت این تغییرات به حدود طبیعی شد، به طوری که مصرف سیر قبل از تزریق STZ در گروه D+Gb اختلاف معنی‌داری را در همه‌ی عوامل مورد بررسی در مقایسه با گروه D+Ga ایجاد کرد. نتیجه‌گیری: در این مطالعه، برای اولین بار نشان داده شد که مصرف سیر قبل از ایجاد دیابت موجب کاهش بیشتری در عوارض کلیوی نسبت به گروهی می‌شود که پس از ایجاد دیابت سیر دریافت کنند. بنابراین، سیر می‌تواند هر دو نقش پیشگیری‌کننده و درمانی را در برابر عوارض دیابت ایفا نماید.

واژه‌های کلیدی: دیابت ملیتوس، سیر، نفروپاتی، موش صحرایی
متن کامل [PDF 312 kb]   (4697 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1388/8/4 | انتشار: 1388/6/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 11، شماره 3 - ( 6-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها